• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel Atık Yönetim Planı

Arda Ünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ekim 2016
Şehir
Ankara
Firma
Dönüşüm Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar, ilk defa atık yönetim planı hazırlayacağım o yüzden yardımlarınızı talep ediyorum. Atık yönetim planı hazırlarken en çok nelere dikkat etmem gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
@cgdm

Endüstriyel Atık Yönetim Planları değişebilir. Değişiklik durumunda revize etmenizi öneririm. Değişikliğe göre revize ettiğinizde, il müdürlüğünün de hoşuna gidiyor bu durum. Ne kadar ilgili olduğunuzu anlıyorlar. Planda belirtmeyi unutmayın yalnız. Örneğin; geçen sene 150202'den 2 ton çıkmışken 2018'de bu miktar 50 KG'a düşerse elbet soracaklardır. Siz sormadan, atıkların bulunduğu bölgeye bir açıklama notu düşerseniz sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.
 
@siyah3434
Proses atıkları dediğiniz üretim sonucu oluşan atıksular mı? Arıtma tesisiniz var mı? Fabrika da kimyasal ambalaj, kontamine atıklar (yağlı-kirli bez, iş eldivenleri, iş elbiseleri, kişisel koruyucu donanımlar vb.), atık endüstriyel yağ, bitkisel atık yağ, tıbbi atık vb. atıklar oluşmuyor mu?
 
Proses atikları kanalizasyona veriliyor. Aat yok. Kağıt ve naylon ambalaj atıkları mevcut onlarda lisanslı işletmelere veriliyor. Bitkisel atık yağ depolanıp verililiyor
 
merhabalar Endustrıyel atıklarla ılıskın TAT toplama ayrıstırma tesısllerı ambalaj ıcın endustrıyel atık yonetım planı hazırlaması gereklımıdır ?
 
merhaba arakadaşlar, yeni formatta toplam atık miktarı ile geri kazanıma gönderilecek miktar aynımıdır?Diyelim kağıt karton için geri kazanım yöntemi R13 iken bertaraf yöntemi atık yönetmeliğindeki kodlardan D15 mi olması gerekiyo?
 
@fgngrpnr
Atığınızı gönderdiğiniz tesiste atık hangi işleme tabi tutuluyorsa Atık Yönetimi Yönetmeliği Ek-2/A ve Ek-2/B'de belirtilen D ve R kodlarına göre yazacaksınız.

Örneğin; 150202 kodlu kontamine atıklar R12 işlemine tabi tutuluyorsa geri kazanım yöntemi kısmına R12, geri kazanıma gönderilecek miktar kısmına da o yıl için R12 işlemine tabi tutulacak atık miktarını yazacaksınız. Atık aynı zamanda bertaraf işlemine (D10 vb.) tutuluyorsa aynı şekilde bertaraf kısmına D... kodunu, bertarafa gönderilecek miktar kısmına da o yıl için D... işlemine tabi tutulacak atık miktarını yazacaksınız. Toplam atık miktarına da D ve R işlemine tabi tutulacak atıkların toplamını yazmalısınız. Atık sadece D veya sadece R işlemi de görebilir. Örnek AYP taslağı ektedir. Oradan miktarlar nasıl yazılmış bakabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • ÖRNEK AYP.docx
    28.6 KB · Görüntüleme: 266
Okan Bey çok teşekkür ederim.Örnek içinde ayrıca teşekkürler,bana yardımcı olması açısından süper oldu.Daha önceki hazırladıklarımda hiç bir sorun yaşamadım.İnşallah bunda da olmaz.
 
Merthabalar;
Güneş Enerjisi Santralleri için Atık Yönetim Planı hazırlamak gerekiyor mu ? Santralde herhangi bir atık çıkması söz konusu olmayıp sadece güvenlik görevlisi (1 kişi ) bulunmaktadır. Teknik bakım esnasında da 3 ila 5 yılda bir elektronik kablo atığı çıkmaktadır.

Atk yönetim Planı hazırlamak zorunda olan tesisler ile ilgili Çevre yönetimi genel müdürlüğü internet sayfasındabilgiye ulaşamadım.
Yardımcı olabilirseniz çok seviniri. İyi çalışmalar dilerim.
 
ÇED YÖNETMELİĞİ,

EK– 1 LİSTESİ​
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ UYGULANACAK PROJELER LİSTESİ​
45- (Değişik:RG-26/5/2017-30077) Proje alanı 20 hektar ve üzerinde veya kurulu gücü 10 MWe ve üzerinde olan güneş enerji santralleri​
-----------------------------​
EK-2 LİSTESİ​
SEÇME-ELEME KRİTERLERİ UYGULANACAK PROJELER LİSTESİ​
45- (Değişik:RG-26/5/2017-30077) Proje alanı 2 hektar ve üzerinde veya kurulu gücü 1 MWe ve üzerinde olan güneş enerji santralleri (çatı ve cephe sistemleri hariç)​
------------------------------------​
NOT. ÇED'E TABİ OLDUĞU İÇİN DOSYASINDA VARSA ATIK YÖNETİM PLANI SUNULUR. BENİMDE İLK DEFA KARŞILAŞTIĞIM BİR KONU. FAKAT "ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ" NDE BÖYLE BİR TESİS BEN GÖREMEDİM. BU NEDENLE AYRICA BİR AYP HAZIRLAMANIZA GEREK YOKTUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.​

BİRDE ENERJİ BAKANLIĞI MEVZUATINDA BU TÜR TESİSLER KURULURKEN İSTENİLEN ŞARTLARA DA BAKMAK LAZIM.
 
Merhabalar,

Bu EAYP da bahsedilen 3 yıllık süreden kasıt nedir? Örneğin bugün EAYP hazırlıyorsak 1. yıl 2018- 2. yıl 2019- 3. yıl 2020 mi olacak?

Sanki bir yerde bir önceki yıl oluşan atıklar yazılacak(2017), beyan yılı yazılacak(2018) ve sonraki yıl(2019) yazılacak gibi bir yazı okumuştum. Bu seferde 3 yıllık olmuyor. Biraz kafa karıştı :/

Güncel EAYP Onaylatan arkadaş varsa yardımcı olur mu lütfen.
 
@hasan140715

*Bir Önceki Yıl Oluşan Net Atık Miktarı
*İçinde Bulunduğu Yıl İçin Tahmini Atık Miktarı
*Gelecek Yıl İçin Tahmini Atık Miktarı
Rapor yukarıdaki şekilde 3 yıllık hazırlanıyor, onay tarihinden itibaren 2 yıl geçerli oluyor.
 
@Gökçe Kılıç söylediğiniz eskidendi. Ben daha yeni onay aldım bir firmam için. Gelecek 3 yıl için plan hazırlıyorsunuz. İstanbul için örnek veriyorum. Bugün tarihli atık yönetim planı hazırlamaya başladınız ve yarın evrak kayıta sunacaksınız diyelim.
Tarihleri:
1. yıl 13.02.2018-13.02.2019
2. yıl 13.02.2019-13.02.2020
3. yıl 13.02.2020-13.02.2021 olacak şekilde 3 yıllık atık yönetim planı hazırlayıp sunuyorsunuz. Denetime geliniyor. Denetim sonucu revize atık yönetim planı da istenebilir. Direkt onaylanabilir de.
 
@Gökçe Kılıç kasım 2017 de duyuru geldi izin lisans sistemi üzerinden. Bakanlık sitesinde güncel format yayınlandı.
 

Ekli dosyalar

  • Endüstriyel Atık Yönetim Planı Formatı.docx
    24.8 KB · Görüntüleme: 95
  • Endüstriyel Atık Yönetim Planı Hazırlanması ve Değerlendirilmesi Esasları.docx
    15.3 KB · Görüntüleme: 68
Üst