• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı

sibelkrks

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şubat 2017
Firma
başaranlar demir çelik inşaat geri dönüşüm san. ve tic. A.Ş.
merhabalar,
bir süredir tehlikesiz atık alan bir tat tesisinde çevre görevlisi olarak çalışıyorum. tesis dışarıya herhangi bir atık oluşturmamakta. buna rağmen endüstriyel atık eylem planı hazırlamalımıyım?
 
Beyaz eşya (çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi) atığının kodu nedir acaba? Rica etsem yardımcı olur musunuz?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
merve.aMerhaba, üzerinden çok uzun zaman geçmiş ancak forumda konu ile ilgili de sadece sizin sorunuzu görebildim. Tesisimde revirde bulunan buzdolabı arızalandı ve tamiri de mümkün değil. Atık olarak çıkılacak ancak hangi kod ile çıkmam gerektiğinden emin olamadım. Aklıma en çok yatan Sn. Çeçilya Saktan'ın dediği gibi 20 01 35 kodu. Siz hangi kod ile çıkış yapmıştınız?
 
arkadaşalar merhaba, Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigoryası ile ilgili konu bşlıklarını ararken konunun burada daha önce konuşulduğunu gördüğüm için buradan yazıyrorum;

sadece ofis kaynaklı kartuş toner flörasan vb atıkları olan işletmeler atık yönetim planını onaya göndermesi gerekmiyor bunu biliyoruz fakat bu atıklar için geçici depolama alanı ve tehlikeli atık sigortası yaptırması gerekiyor mu
 
Kamer GÖKBOYAOĞLÜstad Merhaba,

Atık Yönetimi Yönetmeliğinde "prosesten kaynaklı oluşan tehlikeli atıkların geçici depolanması faaliyetlerinde bulunanlar sigorta poliçesi yaptırmak zorundadır" ifadesi geçmektedir. İdari ofisten kaynaklı oluşan tehlikeli atıklar için geçici depolama alanı yaptırılmasında fayda bulunmaktadır. Bu atıklar proses kaynaklı olmasa bile geçici depolama yapıldığı için herhangi bir kaza yaşanması durumuna karşın sigorta yapılması gerekir.

Screenshot_20210925-162156_Chrome.jpg
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhabalar,
Kalker Ocağı Maden Tesisi için Endüstriyel Atık Yönetim planı hazırlanması gerekir mi? Şantiye ve vb. yapı da bulunmuyor alan içerisinde.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
CANSU E.Üstad Merhaba,

Makine ve ekipmanların bakım ve onarımlarını kendiniz yapıyorsanız atık yağlar oluşacaktır. Tehlikeli maddelerle kirlenmiş emiciler ve temizleme bezleri olabilir. Bu tür atıklar proses sonucu oluştuğu için atık yönetim planı hazırlayarak il çevre müdürlüğüne sunmanız gerekir. Şunu da hatırlatmakta fayda var. Yemekler dışarıdan satın alma yoluyla geliyordur. Bunu da planda bahsederek yemek sözleşmesini ekine ekleyebilirsiniz.
 
Merhabalar,
benim firmamın uygunluk üst yazısında mali sorumluluk sigortası yükümlülüğüne tabii olmadığı yazıyor böle bir işletmeye yine de endüstriyel atık yönetim planı hazırlamam gerekiyor mu ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
burcu00Merhaba üstad,

Eğer firmanın proses sonucu atığı çıkıyorsa atık yönetim planı hazırlanarak il çevre müdürlüğünden onay alınması gerekir. Çıkan atıklara istinaden geçici depolama alanı ve sigorta poliçesi yapılması gerekir. Proses sonucu atık çıkmayıp, sadece idari ofis kaynaklı atık çıkıyorsa atık yönetim planı hazırlanarak il çevre müdürlüğünden onay alınmasın gerek olmaksızın dosyada muhafaza edebilirsiniz.
 
Merhabalar, bir firmanın mevcut EAYP başvurusunu/sürecini takip ya da kontrol edebileceğim bir portal ekranı var mı?
Örneğin firmaya yeni başladık çevre ayağında hangi durumda olduğunu kontrol etmek istiyorum. Bunu kontrol etmenin yolu var mıdır veya en hızlı yolu nedir?
 
arkadaşlar merhaba, atık yönetim planı tablo hazirlarken atık kodları oluşturmada kafam biraz karışıyor atıkları belirlerken nelere dikkat etmeliyiz ? Birde yıllara göre gittikce atık miktarı azaltılması şeklinde söylenmişti bana o tabloyu açıklayıcı bir şekilde anlatır mısınız
 
Anonim (b11e)Üstad Merhaba,

1-Atık yönetim planı hazırlarken; işletmede faaliyet sonucu oluşan ve oluşabilecek atıklar dikkate alınması gerekir. Örneğin firma dışardan satın alma yoluyla yemek hizmeti alıyordur ama karar değiştirerek yemeği kendi bünyesinde yapmaya karar vermiştir. Yemeklerde kızartma yapılacağından dolayı "20 01 26-Bitkisel Kaynaklı Atık Yağ" atık kodunu ve tanımını atık yönetim planına yazmanız gerekir. Bu şekilde ilk defa oluşabilecek atıklar için tahmini rakamlar yazabilirsiniz.

2- Atık yönetim planlarında yıllara göre atık miktarının azaltarak yapılması gerektiğini her il çevre müdürlüğü söyler. Atık yönetim planı kapsamında "Atık Miktarı ve Planlanan Yönetimi" başlığında yer alan tablo hazırlanırken yönetmeliklerde "atık miktarını yıllara göre azaltarak yazın" ifadesi geçmez. Ancak Atık Yönetimi Yönetmeliği'nin 9. maddesinin 1. fıkrasının a bendinde aşağıda yer alan ifade geçmektedir;

Atık üreticisi; Atık üretimini en az düzeye indirecek şekilde gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.

Yıllara göre tabloyu hazırlarken miktarları artırarak yazabilirsiniz. Hayatımıza sıfır atık girdiği için atık miktarının azaltarak yazılmasında fayda var.
 
Üst