Merhaba arkadaşlar,
Bu ilk mesajım, öncelikle böyle bir forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Ben ilk defa EAYP hazırladım (öncesinde de yapılan EAYP yok) ve onay sürecinde istenen belgelerden biri biliyorsunuz ki Tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigortası..
Biz bir tekstil (kesim dikim ütü paket- ithalat ve ihracat) firmasıyız. ÇED ve Çevre İzninden Kapsam dışı yazılarımız var.
Tehlikeli atık olarak kontamine olmuş ambalajlar ( boş su bazlı mürekkep ve laboratuvar kimyasallarının kapları ) var.
Atıkları MOTAT ile bertaraf firmasına gönderiyoruz.
Geçen sene atık beyanında florasan atığımız olduğu için beyan etmiştik. Bu sene florasan atığımız yok, o yüzden EAYPye tehlikeli atık olarak sadece kontamine ambalaj ve atık pil verileri girdim.
Bu binadan da taşınma durumu var ama en az 1.5 sene var.
Kanunda, yönetmelikte miktarına bakılmaksızın yapılmak zorunda deniyor ama bilemedim. Bu durumda yine bizim bu sigortayı yaptırmamız zorunlu mudur?
Bir de bizim fason atölyemiz var. Aynı şekilde ÇEDden ve Çevre İzninden muaf.. Onlarda tehlikeli atık sadece florasan var (proses kaynaklı atıkları yok). Onların da sigorta yaptırması zorunlu mudur? Hatta proses kaynaklı olmadığından onay alınmasına gerek yok diye bakanlığın sitesinde yazı gördüm. Sadece EAYP olması yeterliymiş. Fakat müşterimizin denetçisi onaylı EAYP istedi.
Bu durumda ne yapmak doğru olur
İlk mesajım baya uzun oldu. Ama siz değerli meslektaşlarımdan yararlanabileceğimi umuyorum.
Hepinize sağlıklı mutlu günler çalışmalar dilerim