• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon ölçüm raporu hakkında

Mustafacop

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eylül 2012
Firma
Arbiotek Çevre Çözümleri
Arkadaşlar kolay gelsin merhabalar...Danışmanlığını yeni devraldığım tesisin geçici faaliyet belgesi çevre iznini zamanında alamadığı için iptal edilmiş.Ben tekrar gfb sini aldım bu tesisin şimdi izin sürecindeyim aklıma takılan soru ise şu daha önceden bu tesise ait kasım 2012 tarihli emisyon ölçüm raporu mevcut elimizde şimdi gfb iptal edildiği için biz tekrar emisyon ölçüm raporu hazırlatmak zorundamıyız yoksa eski emisyon ölçüm raporunu kullanabilirmiyiz?
 
@Gül CAN



Günler süren ölçümler için ölçüm tarihi aralığı belirtiliyor diye biliyorum. Gördüğüm birkaç raporda bu şekilde idi. Bakanlık eğitimlerinde de ölçüm tarihini esas almamız gerektiği belirtilmişti. Naçizane fikirlerim:)
 
@Ayşegül Aydın
O zaman bulunduğunuz ilin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nü arayın, bakalım onlar ne diyecek :) üçüncü bir olasılık olmaz umarım :)

@Melis Kara

Ben hala raporlama tarihinin esas alınacağını düşünüyorum :)
 
SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Teyit zorunluluğu
MADDE 14 – (Değişik:RG-13/4/2012-28263)
(1) İşletmeci veya işletme sahibi; çevre izni veya emisyon izni bulunan işletmeler için, emisyon iznine veya çevre iznine esas ölçüm raporunun tarihini esas alarak, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğe göre çevre iznine ve lisansına tabi işletmelere iznin verildiği sırada öngörülen verilerden herhangi bir sapma olup olmadığınıve tesiste gerçekleştirilen iyileştirmeleri her iki yılda bir, rapor etmek zorundadır. Ölçüm raporu, standartlara uygun numune alma şartları ve ölçüm metotları dikkate alınıp, emisyon ölçümleri yapılmak suretiyle Ek-11’deki formata uygun olarak hazırlanır. Raporun bir nüshası işletmede muhafaza edilir, talepleri hâlinde yetkili mercilere veya denetimler sırasında denetim görevlilerine sunulur.
 
@Mustafacop
il uygunluk yazısı olsun valilik tespit raporu olsun 6 aylık kullanma süresi vardır. 6 ay dan daha önce sürede alındıysa valilik tesit raporunu yeniletmeniz gerekebilir
 
yönetmeliğini maddesini hatırlamıyorum ancak rapor tarihinin esas alındığından eminim bununla ilgili net bir ifade de mevcut yönetmelikte...
 
sizin cevaben yaptığınız alıntıda paylaşımım hala mevcut :) sayenizde diğer kuşaklara da aktarılacak :D :D
 
bizde her birşeyi bakanlığa, il çevreye sorup yapıyoruz ki onlarda ilden ile farklılıklar gösteriyor bakalım nasıl birşey çıkacak ortaya :D
 
Emisyon ölçümlerinde kafa karışıklığım var (Ocak ve Kırma eleme-Beton tesisleri ileilgili). İzin aşamasında. İmisyon ölçümü yaptırıp (PM10) çıkan sonuca göre yani Ek2. Tablo 2.1 deki değer (toz için 1 kg/saat) aşılıncamı, çöken toz analizi yapılıyor?. Yada çöken toz analizi ne tip durumlarda yapılmalı. Çöken toz analizi bir tesis içi birde tesis dışında yapılıyor. Tesis dışı ölçüm ne tip durumlarda yapılıyor. Hava kalitesi ölçümleri içinde modelleme yapmak gerekiyormu.
 
@bkurtay
imisyon ölçümü yaptıracaksınız.

@CMNet Okuru
il müdürlüğü fiziki uygunluktur. bacaların isimleri ve bilgileri geçmez.
valilik tespit.
Amacı ek-1 tesislerin bakanlık personellerince denetlememesi sebebiyle il müdürlükleri tarafında incelenip rapor tutulması( skhhky sadece ek-1 tesisler valilik tespit raporu isteniyor)
emisyon ölçüm raporu taslagında yer aldıgı için herkesten isteniyor.
valilik tespitte baca boyları ve tipleri hakkında kısa bilgiler içeriyor.
sonuç: gereksiz bir belge
dipnot: uygunluktaki bacaların tekrar kontrolü yapılıyor.
 
Valilik Tespit Raporu için denetlemeye geldiklerinde aslında Uygunluk Yazısı verildiğindeki şartların halen sağlanıp sağlanmadığı denetlenmiş oluyor. Gerisi formalite...
 
@bkurtay

SKHKKY Ek-1 maddesinde
"Çapı 5 milimetreden daha büyük tane boyutlu maddelerin doldurma, ayırma, eleme, taşıma, kırma ve öğütme işlemleri; sabit tesislerde ve açık alanlarda. gerçekleştiriliyorsa; EK-2 Tablo 2.1 de yer alan değerler dikkate alınmaksızın baca dışındaki yerlerden toz emisyonlarının kaynaklandığı tesisler için EK-2 (g) de belirtilen esaslara göre işletme sahası içinde hakim rüzgar yönü de dikkate alınarak ölçülen çöken toz miktarı aylık ortalama değer olarak 450 mg/m2 -gün değerini aşamaz."

hükmü ve Ek-5 C.1.1.4 maddesinde

"Taş çıkarma, kırma ve sınıflandırma tesislerinden kaynaklanan toz emisyonunun toplam kütlesel debi değeri Ek-2-Tablo 2.1’de belirtilen değerleri aşması halinde tesis etki alanında Ek-2’de belirtilen esaslara göre çöken toz ölçümlerinin yapılarak Ek-2 Tablo 2.2 kapsamında değerlendirilmelidir"
hükmü bulunuyor.

Birinci madde gereği tesis içerisinde 2 noktada ikinci madde gereği (tablo 2.1'i aşıyorsa) tesis etki alanında 2 noktada (toplam 4 nokta) çöken toz ölçümleri yaptırmanız gerekir.

Hava kalitesi ölçümlerinde yönetmeliğin Ek-2'si gereği modelleme çalışması yapılmalıdır.
 
Üst