• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

Yeterli

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

Can bey merhaba
çevre görevlisi olarak kendimi sisteme atadım. fakat bana verilen vekalet sonradan geldi sisteme sonradan vekalet yüklenebiliyor mu ?

@muratsahin

murat bey mrb

aldıgınız ambalaj atıkları %90 cıvarında plastık ve granül ımalatı yapıyorsunuz onun ıcın ambalaj atıklarının gerı kazanımı lısansı almanız daha mantıklı eger ılerde toplama ayırma da dusunuyorsanız ambalaj atıklarının toplanması ayrılması ve gerı kazanımı granul ımalatı alırsanız ılerde sızın ıcın daha kolay olur bence.

Can Bey merhaba,

Sorunum; SGK sicil numaramı sistem kaydetmiyor. Kaydetmediği için Çevre Görevlisi belgeniz yok diye uyarı veriyor. Her seferinde SGK sicil numaramı kaydediyorum ve işlemlerimi yapabiliyorum. Fakat bu sorun kaynıklı olduğunu düşündüğüm başka bir sorunla karşı karşıyayım, geçici faaliyet başvurusu için evraklarımı yükledim fakat 10. Basamak olan taahhüt kısmına geçmek için ilerle, onayla gibi bir sekme çıkmıyor.
yardımlarınızı bekliyorum.

@SİBEL TURAN AÇAR
Taahhütname kısmına geçmeniz için bir önceki ekranda istenen tüm belgeleri yüklemeniz gerekiyor. Kontrol ederseniz mutlaka eksiginiz vardır.

Can bey merhabalar...Kurumumuza ait bir bazalt ocağına kendimi çevre görevlisi olarak atamada sorun yaşıyoruz...ilk aşamada yani cevre.cob da kendimizi danışman firma olarak atadık..bunu nasıl düzeltebiliriz..yardımcı olursanız seviniriz...kolay gelsin..

Merhaba,

Noter Onaylı Vekaletname ile ilgili bir sorunum var. Özel firmalarda sorun olmazken resmi kurumlar (devlet hastanesi) bu vekaletnameyi vermek istemiyor. Bizim sözleşmemiz zaten vekalet yerine geçiyor, başka bir vekaletnameye ne gerek var diye tepkilerle karşılaşıyorum. Ne yapabilirim acaba?

merhaba...tek vergi numarasına bağlı 5 tesisle sözleşme imzaladık..sisteme kaydederken firmayı bulup protokol yükle kısmına geldiğimde her bir tesis için ayrı ayrı yapılan sözleşmeleri yükleme şansım olmadığı için bende buraya firmalar adına verilen vekaletnameyi yükledim.daha sonra tesisleri tek tek seçip kayderken de vekaletname yüklemem gerekiyor..o kısma sözleşmeyi yüklesem acaba problem çıkar mı ya da bu durumda ne yapabilirm. protokol kısmına herhangi birinin sözleşmesini yüklesem diğerleri için problem yaratırlar mı? kafam karıştı açıkçası biraz

iyi günler can bey;
danışmanlığın yapmış olduğum aynı firmaya ait iki farklı ile tesis bulunmaktadır. merkez tesisimin atık beyan kullanıcısı il müdürlüğü tarafından durdurumuş yazmaktaadır. diğer tesisin girişini yapmaya kalkıştığımda ise çevre bilgi sistemine giriş yapabiliyorken hiççbir beyan sayfası gönmüyor. hiçbir il çevrede bu durumu düzeltmek için bir çaba göstermiyor. acaba sorun nedir. nasıl giderilebilir. beni bu konular hakkında bilgilendirebilirseniz sevinirim.

@cevre000
Zaman hatası ne demek?

@siberdunyali
Bakanlıktan yardım talebinde bulunmalısınız

@Sevinç
Haklısınız ama vermek zorundalar. Yoksa o kurumun danışmanlığını yapamazsınız.

@Özlem Oğuzeş
Her tesisin tesis imza yetkisinden aldığınız vekaletleri yüklemelisiniz.

@Mahmut Cimşit
Konu atık beyanı ile alakalı bir konu değil. Bakanlığa başvurun.

Merhaba,
çevre izni başvuru sürecindeyim, verileri portala girerken 2 adet sorunum oldu!! 1. Atıksu deşarjı başvuru formunu doldururken hamsu analizi yapmam gerektiğini farkettim, yaptıracağım ancak müdürlük, numune alımının müdürlük gözetmenliğinde olması gerektiği ya da gerekmediği hakkında 2 ye ayrılmış durumda! Bakanlıkla görüşmem lazım sanırım ama kimle?? 2. Yine Atıksu deşarjı başvuru formunu doldururken arıtma tesisi elektrik abone numarasını girerken sorun yaşıyorum. Abone numaramız harf ve rakamlardan oluşurken portal harfleri yazmıyor!! ne yaapabilirim??

Can Bey Merhabalar,

Danışmanlığını yaptığım firmalarımdan vekaletnameleri aldım fakat sistemde protokol işlemleri kısmında vekalet yükleme için tesis seçemiyorum sorun ne olabilir acaba? tesisim alt bölümde çıkıyor fakat üstte "tesis seçiniz" kısmında tesisimin ismi çıkmıyor :S

Merhaba Can Bey,
Çevre izni başvuru sürecindeyim, verileri portala girerken 2 adet sorunum oldu.

1. Atıksu deşarjı başvuru formunu doldururken hamsu analizi yapmam gerektiğini farkettim, yaptıracağım ancak müdürlük, numune alımının müdürlük gözetmenliğinde olması gerektiği ya da gerekmediği hakkında 2 ye ayrılmış durumda. Bakanlıkta bu konu ile ilgili kiminle görüşebilirim ya da ne yapabilirim?.

2. Yine Atıksu deşarjı başvuru formunu doldururken arıtma tesisi elektrik abone numarasını girerken sorun yaşıyorum. Abone numaramız harf ve rakamlardan oluşurken portal harfleri yazmıyor. Bu konuyla ilgili ne yapabilirim ya da kiminle görüşebilirim?

arkadaşlar kolay gelsin;
gfb yapmaya çalıştığım tesiste başvuru formunu doldurduktan sonra (6. adım) kaydet ve ilerle dediğimde hata veriyor zaman damgası algılnamadı diyor nasıl düzeltebilirim . tek tek kontrol ettim doldurmada bir yanlışlık yok yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin