• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

Yeterli

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Gülfem Polat
Ooo Gülfem hanım ben ciddiydim :) Yapmamanız gereken birşeyi yaptınız demiyorum aksine memnun oluyorum cevaplara. Teşekkürler.

Can bey merhaba , atık beyanıyla ilgili bir sorum var, eksik yapılan atık beyanıyla ilgili sistemi tekrar açtırmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? tıbbi atık beyanını gözden kaçırmışız ve atık beyanını onaylayıp gönderdiğimiz için sisteme tekrar giriş yapamıyoruz. Yardım edebilirseniz çok memnun olurum, teşekkür ederim.

@CMNet Okuru

CYGM 'nin web sitesinde duyuru yapıldı. atık beyanları sistemde oluşan sıkıntılar sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi diye.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

isterseniz cygm 'nin telefon numaralarından yetkilileri arayın...

@KaanDogukan

Teşekkür ederim Kaan bey, ne zaman kullanıma açılacağı da belli değil, bakanlığı arıyorum ama telefona çıkan herkes farklı bir numara veriyor bi türlü tam yetkiliye ulaşamadım:) sistemde eksik bildirim yapmış olarak kalmasını da istemiyorum.

@KaanDogukan

peki öyleyse tekrar arayıp sistemi açtırmaya çalışmayayım, zaten açılacağı duyurulmuş şimdi benim için uğraşmazlar. beklemekten başka yapacak bişey yok sanırım. Teşekkür ederim tekrar :)

@Gülfem Polat

teşekkür ederim Gülfem hanım bu teyidi mücavir alanın dışında olduğumuz için il özel idareden mi almamız gerekiyor. Evraklar ticaret odasından alındığı için ve yanlışlık o kısımda olduğu için ben Ticaret Sanayi odasından yazı aldım neden böle yazdınız diye geçerli olur mu teşekkürler.

Merhabalar, danışmanlığını yaptığımız bir firma Ek-1 olmasına rağmen e-izin de danışman atadığımızda Ek-2 gibi görünüyor. Firmanın ek kapsamını nerden değiştirebilirim ? Firmanın çevre bilgi sisteminde de e-izinde de bulamadım.

Can Bey Merhaba,
plastik kırma ve granül üretimi yapan bir firmayız, lisans müracaatı konusunda ikileme düştük, aldığımız plastik hammadde % 90 oranında plastik ambalaj ve bu işi daha çok sokak toplayıcılarıyla yürütüyoruz. lisans başvursunda tehlikesiz atık geri kazanım(plastik ) mi, yoksa ambalaj atığı geri kazanımı lisansı müracaatında bulunmamız gerekiyor, açıkçası durduk yerede TAT çılara para ödemekte istemiyoruz. bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz, yada bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım edebilirmi ? şimdiden teşekkürler

Mrb Can Bey, GFB başvurumuz; 1 nisandan sonraya kaldı.çevre ve şehircilik il müd. ile bakanlıktan gelecek GFB Başvurusunda sisteme yüklememiz gereken dosyalardan birini beklediğimiz için. Önümüzdeki hafta GFB başvurumuzu yapmış olacağız ama 1 nisandan sonra başvuru yapmış olacağımız için bir sorun olurmu..Cezai bir durum yaşanır mı bizim adımıza..Cevaplarsanız sevinirim..şimdiden TEŞEKKÜRLER...çok merak ediyorummmmm

Merhaba,
plastik kırma ve granül üretimi yapan bir firmayız, lisans müracaatı konusunda ikileme düştük, aldığımız plastik hammadde % 90 oranında plastik ambalaj ve bu işi daha çok sokak toplayıcılarıyla yürütüyoruz. lisans başvursunda tehlikesiz atık geri kazanım(plastik ) mi, yoksa ambalaj atığı geri kazanımı lisansı müracaatında bulunmamız gerekiyor, açıkçası durduk yerede TAT çılara para ödemekte istemiyoruz. bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz, yada bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım edebilirmi ? şimdiden teşekkürler[/QUOTE]

danışmanlığını yeni aldığımız bir firmanın gfb başvurusunda fazladan konu seçilmiş ben gfb yenileme diyorum malesef ilerleyemiyorum izin ve lisans başvurusunu dah abaşlatmadım bu konuda ne yapabilirim

@Yasemin Aslantürk
03122075612 numaralı telefonu arayarak görevli arkadaşla beraber kontrol edin. Hata varsa iletin.

Can Bey merhaba,

Tehlikeli atık geri kazanımı ve tanker temizleme yapan bir tesisimiz için lisans aşamasındayız. Tesis faaliyette ve lisansları vardı. Tesis yıllardır kurulu ve makinalar mevcut. Bu durumda aşağıdaki belgeler yine de gerekli mi, bu belgeleri nasıl geçebiliriz.
Tehlikeli Atık Geri Kazanım için
-Fizilibilite raporu
-Teknik uygunluk raporunda geçen "Tesisin, Projesi ve Şartnamesine Uygun Olarak Yapıldığını ve Prosesini Gösteren Kurumsal Akademik Rapor"

Tanker Temizleme İçin
Proforma Fatura

Şimdiden teşekkür ediyorum.