Merhabalar, tam olarak başlıktaki sorunun kafama takılması üzerine bulduğum bu konuyu yıllar sonra tepeye taşımış oldum, umarım bir sorun teşkil etmiyordur.
Yeni başladığım danışmanlık sektörü ve firmasına yeni gelen bir tesis var. Bu tesis X sokak no 10'da ikamet ediyor ve bu adrese göre DİB bulunuyor (tesisten sadece evsel atıksu çıkıyor), ÇED, Çevre İzin Görüş evrakları mevcut (Kapsam Dışı). Firma No 8'i de bünyesine kattı (Yani yandaki dükkan). No 8'e dair kanal bağlantı/DİB bulunmuyor. Ben de online olarak İSKİ'ye hem 8 hem de 10 için DİB alabilmek adına başvuruda bulundum ancak No kısmında tek satır olduğundan No 10 şeklinde başvurdum (Meğer 10 DİB için varmış, bize sadece 8 için DİB lazımmış, firma yetkilisi bunu başvurudan sonra söyledi). İSKİ memurları yerinde incelemeye gelince tabi hali hazırda DİB olan yere başvuru yaptığımızdan, orası için işlem yapmamış "Yan taraf için kanal bağlantı başvurusu yapmanız lazım" demiş (Firma yetkilisi memurların bunu dediğini söylüyor ama onun da kafası karışık konuya hakim değil). Memurun söylediği kafamı karıştırdı ve kanal bağlantı ile DİB arasındaki farkı tam olarak idrak edebilmek adına burayı buldum. Soruyu ilk cevaplayan kişi ise öncelikle DİB alınması gerektiğini söylemiş.
Benim sorularım ise şöyle;
1) Yine de sorayım, No 8 için önce İSKİ üzerinden DİB başvurusu yapmam gerekiyor doğru mudur?
2) DİB'i No: 8-10 şeklinde tek bir yazı olarak alabilmek mümkün müdür? (Aksi takdirde No 8 için ayrı, 10 için ayrı DİB olacak). Veya tek bir yazı halinde alınmasının ÇED, Çevre İzin sürecinde bir faydası veya gerekliliği var mıdır?
3) Nihayetinde bu belge alındığında ÇED, Çevre İzin belgesinin de yenilenmesi gerekir mi? (Sanırım evet çünkü bu belgelerde sadece No:10 ibaresi var.)
4) Eğer 3. sorunun cevabı evet ise kapasite raporunun da yeni adrese göre yenilenmesi gerekir mi?
Şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.