• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

DKKR ve kanalizasyon bağlantı belgesi

Merve.24

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mayıs 2018
Firma
Yok
Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı ile Kanalizasyon Bağlantı Belgesi arasındaki fark nedir?Yardımcı olursanız sevinirim.
 
@Olgaç Sürmelihindi İl Müdürlüğü ile konuştum iki seçenek sundu
1. Ya evsel atıksuyun için kanal bağlantı belgesi alacaksın endüstriyel atıksuyun az ise onu konuşup vidanjör vb. alternatif üreteceksin
2. Ya da değerlerine göre fiziksel veya ön arıtım tesisi kurup o şekilde izinlerini alacaksın.
Genel tavsiye ilk maddenin yapılmasında
 
@kubraeren Şimdi Kübra hanım , fabrikanın atıksularını bağladığı kanalizasyon sistemi sonu belediyenin arıtma tesisine bağlansaydı o zaman belediye ile işlem yapabilirdiniz.(yönetmeliklerinde belirtilen standartlara uymak şartıyla) Fakat arıtmaya bağlı değilse , bu alıcı ortama deşarj olarak nitelendirilir. Eğer Kooperatif veya Organize sanayi bölgesinde ise fabrika kooperatif müdürlüğü veya organize sanayi bölgesi müdürlüğü muhattap alınır.
Sizin fabrikanız bu iki alan dışında ise Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü muhattap alınır. Çünkü alıcı ortam (göl,deniz,nehir,akarsu,dere yatağı ) olduğundan ilgili odur.
Şimdi yöntemlere gelirsek sizin endüstriyel atıksularınızı igili sektör tablosuna göre uygun deşarj parametlerine indirerek deşarj etmeniz gerekir. Az debi oluşuyorsa bile , Belediyeler bunu kabul etmez arıtma tesisine yabancı bir atıksuyu getirip dökmez. Çünkü sistemini kimse tehlikeye atmaz .Yani vidanjör çözümü burda iptal olmuş olur . (Sadece Evsel atıksuyu alır belediye)
Endüstriyel atıksular , ön arıtma veya fiziksel arıtmaya tabi tutun öyle deşarj edin , tabiri Çevre Ve şehirciliğe aitse yanlış ve eksik bir tabir kullanmışlardır. Çünkü suyun yapısını , kirlilik yükünü bilmeden böyle net bir çözüm önermeleri saçma .
 
@cm.mervan mervan kardeşim, senin atıksu bilgin kadar bilgim yok. Üstadımsın. Ancak organize veya belediye endüstriyel atıksu için arıtma tesisi imkanı sağlamıyorsa vidanjör ile bu atıksuları alma zorunluluğu olduğunu düşünüyorum. Firmanın arıtma tesisi yapma imkanı yoksa ne olacak? Geçici bit süreliğine endüstriyel atıksular başka bir arıtma tesisine taşınabilir. Ya da kanal hattını en yakın arıtmaya yapmalıdır. Belediye veya şu kanalizasyon idaresi arıtma tesisi yoktur başınızın çaresine bakın deme lüksü yoktur.
 
@Olgaç Sürmelihindi Olgaç kardeşim est. Şimdi belediyeler ,arıtma tesislerini projelendirirken sadece evsel atıksuyun geleceğini hesap ederek yapmaktadırlar.Çünkü her endüstriyel atıksuyun içerisindeki kirlilik yükü ve türü ayrı . Örneğin yağ fabrikalarında oluşan atıksular , genelde koagülasyon -flokülasyon ,daf ve çöktürme prosesine dayanabilir. Bir başka sektör olan tekstil ise , koagülasyon -flokülasyon ,havalandırma-çöktürme diye gidebilir.Örneğin ,Süt işleme tesislerinde ,peynir altı suyu diye bir atıksu var KOİ değeri (100.000 mg/L) Yani belediyeler gelebilecek atıksuyu kestiremediği için sadece evseli arıtmak ister. Bana göre , endüstriyel atıksu oluşturan her fabrikanın atıksu arıtma tesisi yapıp uygun deşarj değerlerine getirmesi gerekir. Kaçışı yoktur :)
 
@Olgaç Sürmelihindi Şöyleki fazla endüstriyel atık suları çıkmıyor arada yıkamalardan kaynaklı ona istinaden biriktirip bağlantı noktasına deşarj edilebilir diye ASKİ ile görüşmemi istedi İl Müdürlüğü. Bir nevi Olgaç Beyinde dediği gibi hani firmayı zorlamayacak işlemi yaptırtmayı deneyin olmaz ise ASKİ kabul etmez ise zaten yapılması gereken o olacak.
[automerge]1574257614[/automerge]
@Olgaç Sürmelihindi İnternetten baktım o bölgede Atıksu Arıtma Tesisi bulunuyormuş ama tam kesin bilgim yok :rolleyes:
 
@cm.mervan kardeşim dediğinde haklısın. Daha önce çalıştığım tekstil sektöründe koagülasyon ve flokülasyon ile suyun %90 nı geri kazanılarak proseste kullanılıyordu. %10 lük kısmi ise kanalizasyona deşarj edilerek arıtma tesisinde bertaraf ediliyordu. Her firma arıtma tesisini kabul eder mi? Ettiler diyelim çalıştırırlar mi? ?
 
@cm.mervan Şöyle gıda sektörü kokollin vekokolinden mamül ürünler şekerleme vb. üretim hattında malzemelerin zaman zaman yapılan yıkaması sonucu çıkıyor.
 
@Olgaç Sürmelihindi Kimse başka bir firmanın atıksuyunu kabul etmez bunu yapan varsa ancak aynı prosesi uygulayan ,ortak girişimle kurdukları arıtma tesisi olabilir. Yoksa farklı proseste farklı atıksuyun bir endüstriyel atıksuda birleştirilmesi hem risk hem de maaliyet oluşturur.
 
Kübra hanım , atıksuyunuz şekerli ürünlerden dolayı BOİ'si (Bİyokimyasal Oksijen İhtyacı) yüksek olan bir atık su olabilir . Başka bir arıtma tesisine taşıma işlemini daha önce görmedim (Endüstriyel bazda) . Hatta atıksuyunuz beklerse koku bile yapabilir. Dikkat edin .
 
Benzer bir durumla karşılaştım. Atıksu belediyenin kanalizasyon hattına veriliyordu fakat arıtma ile sonlanmıyordu. Durumumu il çevreye bildirdim. Yılda belli zamanlarda toplanan İl Mahalli Çevre Kurulunda durumun değerlendirilmesi için İl çevreye dilekçe yazdım.(dilekçe yazdıktan sonra karara bağlanana kadar herhangi bir yaptırım uygulamıyorlar, geldiklerinde verdiğim dilekçeyi gösteriyorum) İl mahalli çevre kurulu toplandığında o tesisle ilgili konuyu dile getirdiler. Sonuç olarak sorumluluk belediyede olmakla birlikte yine belediye eşliğinde SKKY tablo 25 e göre analiz yaptırın, sonuç deşarj limitlerini sağlarsa bu şekilde arıtma ile sonlanmayan kanalizasyon hattına vermeye devam edebilirsiniz denildi. Yani İl çevre işin içinden sıyrılıp belediye ile çözün dedi.
 
Çok yanlış , o kanalizasyon borusu bir akarsuya dökülüyor ise ve mezbahane atıksuyu ise böyle mi devam edilecek ? Her ortamda söylemekten bıktık artık bu bakanlık atıksu konusunda yetersiz !
 
Mezbaha atıksuyu olsa yönetmelikte ilgili tabloyu sağladığı takdirde devam edilecek. Dediğinize katılıyorum atıksu konusu da dahil bir çok konuda yetersizler
 
@Hasan ARIKAN dostum arıtması olacak , öyle kafasına göre vermeyecek . Arkadaşın arıtması yok, onu tartışıyoruz . Bende biliyorum deşarj standartları sağlandığı zaman verileceğini . Bu da arıtma tesisi olabilecek işletmeler için geçerlidir
 
Benim bahsettiğim tesisin de arıtması yok, Kafasına göre de vermiyor, belediye kanalizasyona bağlantı izini vermiş belediyenin kanalizasyonu arıtmayla sonlanmıyormuş adamın haberi yok. Belediyedeki ilgili bağlantı yazısını vermeseydi ozaman, hata en baştan kaynaklanıyor.. Ben burda başıma gelen olayı yazdım ki bunu illa böyle olacak diye savunmuyorum. Belki bir kişi faydalanır kendi problemine bir çözüm bulur
 
O belediyenin allah belasını versin . Çevrenin düşmanı , salak , asalak kişi o belgeyi veren . Gördük bir gölü nasıl kurutuyorlar . BİR ATIKSU GELİŞİ GÜZEL DOĞAYA SALINAMAZ . HER GÜN NUMUNE ALSA NE OLUR ALMASA NE OLUR .BİR SİSTEMDEN GEÇİRİLMEDEN DOĞAYA VERİLEMEZ ve SİSTEMİN 7/24 ÇALIŞTIRILMASI ESASTIR . BUNUN DIŞINDAKİ HERŞEY İLLEGALDİR .
 
Üst