@Yunus Altun
Sen hadi oldu çıkardın çevre görevlisi diye birşey, tamam. Hadi, diğer bölümlere de açtın bu lanet belgeyi ve onlara sınavlı eğitimli falan dedin ona da tamam olsun. Ya sen hangi akla hizmet Çevre Mühendisi birine de eğitim şartı getirirsin ki. Yönetmelik diyorsun, zaten Çevre Hukuku adlı derste sen yarım dönem tanıyorsun tüm yönetmelikleri. Güzelce sunum ve diğer performansları yaparak yönetmelikleri az da olsa (Bir yarıyıl boyunca) öğreniyorsun. Ya onu da geçtim zaten işletme stajında danışmanlık firmasında 1 ay boyunca tanıyorsun yakından görüyorsun uygulamalı vs..
Sen zaten Çevre Mühendisi olarak 4 yıl bu yönetmelikleri az da olsa tanıyorsun görüyorsun öğreniyorsun. Özellikle de çevre hukuku + staj. Şimdi bunun üzerine gelipte hangi akla hizmet sen bu adamlara 3 gün eğitim dersin ?
O kadar saçma ki, resmen devletin açtığı okullarda, devletin öğrettikleri eğitimi tanımayıp, gel ben sana 3 günde hepsini göstereceğim diyor. Ben bunun mantığını anlayamıyorum gerçekten. 3 gün ya, 3 gün. Sen 4 yıl + stajla zaten tanıyorsun ne alaka o 3 gün ? Nasıl bir eğitimdir o ?
Zaten 1. sınıftan itibaren her derste sunum yaparken bir şekilde de yönetmeliklere atıf yapılır. Ama malum o 4 sene, o 3 gün kadar verimli değil ki. Nolcak ki 4 sene yani çöpe atılır, bir sorun olmaz bakanlık için.
Off off, kardeşim böyle olduğu sürece o geleceğin mesleğindeki ''gelecek'' gelmeyecek gibi duruyor. Şuraya bak inşallah maşallaha kalmışız artık, daha önümüzü göremiyoruz ya bakanlıktakilerin keyfi ''gelecekte'' bizim mesleğin önü açılacak.
Gelecek gelecek o da gelecek