• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin lisans yönetmeliği

@hakancihan
Çünkü benim bildiğim bütün balıkçılar, deniz ve akarsu üzerinde kurulmuş olanlar, muaf tutulmuş bu yönetmelikle. Yinede görüş alınmasında fayda var.
Teşekkürler
 
@Olcay Çetin
ben onceki sürecte yani 2011'den bugune kadar kadar hatta bugun bile ek-2 1.2.2 maddesinden otellere emisyon izni aliyordum ve aliyorum.
peki "muaf olsa da çevre görevlisi bulundurma ya da danışman firmadan destek alma zorunluluğu" ile ilgili olarak bunu neye dayanarak soyluyorsunuz? benim bu yonetmelikten anladigim; evet muafiyet almalari gerekiyor ama çevre görevlisi bulundurma ya da danışman firmadan destek alma zorunluklari yok.
 
@shalic
Yok benden herhangi bir evrak istemediler sadece bir dilekçeyle başvurdum ek olarak sadece vekaletname ve ruhsat fotokopisi ekledim hemen orda protokolü yazdılar sonra karşılıklı imzaladık. şimdi her vidanjör istediğimizde 1500 lira para ödeyecez onlarda gelip çekecekler
 
biraz fazla ödüyormuş sunuz Burak bey. protokolün formatı nasıl peki ya da sizin yazdığınız dilekçe? sormamın nedeni belki bizim isteiğimiz iski ye çok karmaşık gelmiş olabilir siz çok sade anlatmış olabilir siniz?
çok teşekkür ederim.

arkadaşlar şu konu ile ilgili görüşlerinizi merak ediyorum;

Çevre izin lisans yönetmeliği çıkmadan önce bir önceki yönetmelik çerçevesinde tesisimiz EK1 ve EK 2 kapsamlarında yer almıyordu ve ben bir dilekçe ile görüş sordum sonrasında da kapsamdışı yazısı aldım. bubir çevre izni veya GFB değil dolayısıyla süresi yok. süresi yok dememdeki sebep Çevre izin lisans yönetmeliği GEÇİCİ MADDE 1 2. fıkrası gereği daha önce alınan izin ve lisanslar süresi sonuna kadar geçerlidir demesi. bende kapsam dışı yazısı var herhangi bir süre yok. sizce ne yapılmalı. Eski yönetmeliğe göre kapsam dışı alınan bir faaliyet için her yeni yönetmelik çıktığında görüş sorup sürekli yenilemek ne kadar mantıklı bilemiyorum. mevzuatlar ve gereklilikler sürekli değişiyor, her değişimdeki elimizdeki faaliyetleri revize mi edeceğiz.
 
@Tolgay Doğan

Tolgay Bey;

Oteller konusu benim de tam olarak anlayamadığım bir konu. eski "çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve çevre danışmanlık firmaları hakkındaki yönetmelik"te ÇKAGİLHY ek-1 ve ek-2 de bulunan tüm işletmeler çevre izninden muaf olanlar çevre danışmanlık hizmeti almak zorunda değildir" maddesi kaldırılmış olduğu için danışmanlık almak zorundalar.

eğer ek-2 10.7 tüm turizm tesislerini kapsıyorsa otellerin de bu hzmeti alması gerekecek. burada saçma olan 500 yataklı otelin de 20 yataklı pansiyonun da turizm konaklama tesisleri adı altında genelleştirilmesi.
 
@shalic
Aslında dilekçeden ziyade gittim anlattım durumu. dilekçeme faaliyet alanındaki fosseptiğin dolduğu zaman çekileceğine dair bir yazının tarafımıza verilmesini istedim. Başvuru yaptığım şantiye 130 km mesafede o yüzden ücreti biraz fazla.
 
Merhaba Arkadaşlar
Benim Tesisimde Ek-2 kapsamında 3.32 Seri makine imalatı, elektrik makineleri ve yedek parça üretimi.*kısmından Çevre izinlerine tabiydi. Ama yeni yönetmeliğe göre bu madde bulunmuyor bu durumda tesisim muaf olmakta. İl uygunluk yazısını bugün denetim sonucunda verilecek ve yeni yönetmelikte de
"Bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce izin ve lisans müracaatında bulunan, ancak müracaatları sonuçlanmamış olan işletmelerin işlemleri, başvuruda bulundukları tarihte yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde yürütülür. " maddesi bulunmakta. Henüz izin veya lisansa başvuruda bulunulmadı sadece il uygunluğu alındı. Bu durumda tesisim muaf mı yoksa GFB başvurusunda bulunmam gerekir mi? Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı ?

Kolay gelsin
İyi Çalışmalar..
 
@kzbn_53
Sizin durumunuz daha başvuru aşamasına geçmemiş bence çünkü size gelecek resmi yazıda ivedilikle gfb başvurusunda bulunmanız söylenecek ve bu da başvuru aşamasında olmadığınızın kanıtıdır. siz genede bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne bu durumu sorun. ben de sizinkine benzer bir durum yaşıyorum 3.32 makine imalatında boyama işlemi sebebiyle hava emisyon izni ama benim gfb değerlendirme aşamasında. ben sordum siz izni alacaksınız ama yenileme dönemi geldiğinde izne tabi olmayacaksınız diye söylendi.
 
Arkadaşlar merhaba,
yeni yönetmeliği inceleme şansınız oldumu? Mesela ek kapsamları değişmiş, bazı maddeler değişmiş, bazıları çıkmış. Nasıl olcak şimdi bilginz varmı?
 
Teşekkür Ederim Cevabınız için bende öyle düşünmüştüm. İl müdürlüğüne sordum dönüş yapmalarını bekliyorum.
 
Arkadaşlar , EK-2 de 7.1 (Bitkisel ve hayvansal hammadde üretimine yönelik her türlü işlem ve prosesler.*) olan maddeyi her iki listede de göremedim..Acaba ben mi göremedim.. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
 
@Tolgay Doğan
Yanlış yapıyormuşsunuz diyebilirim. Ya da bağlı bulunan İl Müdürlüğü tarafından bariz bir yanlışlık var. Isınma amacıyla kullanılan bir faaliyet sanayi kapsamında bulunmaz, yönetmelikleri bile farklı.
Çevre görevlisi bulundurma ya da hizmet alma zorunluluğuna gelirsek;


ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Çevre yönetim hizmeti alma şartları

MADDE 5 –(1) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan işletmeler; çevre yönetim birimlerini kurmak veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır.

(2) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-2 listesinde yer alan işletmeler; bir çevre görevlisini sürekli istihdam etmek veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak veya çevre yönetim birimi kurmak zorundadır.

ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ
MADDE 20 – (1) 29/4/2009 tarihli ve 27214 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. Diğer mevzuatta söz konusu Yönetmeliğe yapılan atıflar bu Yönetmeliğe yapılmış sayılır.

maddeleri yeterli olur diye düşünüyorum.

Saygılarımla,
 
@Olcay Çetin

oteller isinma amaçlıya tabi degiller. zaten kazanları da isinma amaçlı değil. su ısıtma ya da buhar elde etme amaçlı. bu yuzden tabi oluyorlardı.
 
Çevre danışmanlık almak için yönetmeliğe gerek yok keyfim isterse villada oturuyorumdur evim için bile hizmet satın alırım çevre görevlisinin herhangi bir yükümlülüğü olmaz ama yinede hizmet alırım. bunun yanı sıra bide hizmet almakla zorunlu yerler varki bunlarda ek-1 ve ek-2 deki tesisler
 
@Olcay Çetin
pardon hocam, senin yönetmeliklerden ve cevre müdürlügündeki memurlardan daha iyi bildigin gozumden kacmis bir daha olmaz... isinma amacli demek mesela kalorifer isinma amacli su kullanimina ornektir.
 
"1.2 Aşağıdaki yakıtları yakan tesisler.1 (Isınma amaçlı kullanımlar ile sıhhi sıcak su amaçlı kullanımlar hariç)"

Maddesi üzerinde bu kadar durulması gerçekten ilginç, hali hazırda bu tesisler zaten hava emisyonu konulu çevre izninden muaflar.

aksine bir uygulama var ise bu zaten hatalı. Yeni yönetmelik ile getirilen tek fark muafiyetin madde içerisinde belirtilmesi... Burada yeni bir muafiyet getirilmiş değil...

Enteresaaannn :confused:
 
@Tolgay Doğan
:D İl Müdürlüğü yetkilileri veya sizden daha iyi biliyorum anlamında birşey söylemedim, söylemem de. Bazen bazı bilgileri sadece mevzuat okuyarak değil, sahada ya da daha önceden tecrübe kazanmışlardan öğrenirsiniz.
Algı meselesi, amacım sadece yardımcı olmaktı. Ülkemiz eleştiriye kapalı olduğu sürece gelişmemeye mahkum bu da ayrı bir konu ;)
Size kolay gelsin, umarım yardımcı olmuşumdur...
İyi çalışmalar :)
 
arkadaşlar şehir içinde bulunan oteller çevre danışmanlık hizmeti alma gibi bir durumları var mıdır?
 
Üst