• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin lisans yönetmeliği

@Feride Can
feride hanım, yeni yönetmelikte ek2 4.3 olabilir. ama emin değilim.(4.3 Bitki koruma ürünlerinin ve biyositlerin üretimi ve bitki koruma ürünleri ile bunlarda kullanılan etkin maddelerin öğütüldüğü, mekanik olarak, karıştırıldığı, paketlendiği ve boşaltıldığı ve yeniden paketlendiği tesisler.1)
 
12 Eylül 2014 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 29117
DÜZELTME
10/9/2014 tarihli ve 29115 sayılı Resmî Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde sehven yer alan “geçici faaliyet” ibaresi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 11/9/2014 tarihli ve 94393504/150.99/14529 sayılı yazısına istinaden madde metninden çıkarılarak düzeltilmiştir.
 
@Kezban Gümüş


Burada geçici faaliyet belgeleri iptal edilir yerine belgeleri iptal edilir olarak düzeltilmiş anlaşılan. Yani Çevre İzni, Çevre İzin ve Lisansı veya GFB belgeleri demek yerine böyle yapmışlar.
 
@Okan Öztürk

Ek 1 tesis Ek2 olduğunda zaten alınmış olan belgenin geçerli olması mantıklı ve uğraşmaya gerek yok evet ama Ek 2 tesis Ek 1 olduğunda mevcut belge yetersiz görülür mü diye düşünüyorum.
Bir de Ek 1 olduğumuz için çevre görevlisi istihdam etmek yeterli olmayacak, çevre yönetim birimi vb. şartları sağlamak için tanınan bir süreden de bahsedilmemiş. Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi Ve Çevre danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik ile ilgili bir geçici madde ekleseler iyi olurdu.
 
Peki arkadaşlar Antalya'da danışmanlık yapan birisi olaraktan, otellerin durumu hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
10.7 Turizm konaklama tesisleri, tatil köyleri ve/veya turizm kompleksleri. 1,2

yani gürültüden ve emisyondan muaf deniyor. peki otelleri;

1.2.2 Gaz yakıt (doğalgaz, sıvılaştırılmış petrol gazı, kokgazı, yüksek fırın gazı, fuel gaz) yakan ve toplam yakma sistemi ısıl gücü 2 MW ve daha büyük 100 MW’tan küçük olan tesisler.

bu maddeden sokuyorduk biz. simdi 10.7 de muaf dedigi icin 1.2.2 maddesine de mi tabi olmayacak. yüksek yakma kapasiteli oteller de mi muaf olacak?

ben, 1.2.2 maddesine tabi olanlarin 10.7 maddesine ragmen emisyon konulu cevre izni kapsamında olacaklarını düsünüyorum. ama 2 mw in (ya da katı yakıtsa 1 mwin) altinda kalanlar yine muaf olacak.
 
@Tolgay Doğan

Ek-2 nin altında şu not bulunmaktadır.
Not: Yukarıda yer alan muafiyetler ilgili maddesi için geçerlidir. İşletmenin muafiyeti listede yer alan tüm maddeler değerlendirilerek yapılır.
bence emisyon konulu çevre iznine tabi olur.
 
@Gülşah Albayrak
peki oteller ek-2 nin 1.2 Aşağıdaki yakıtları yakan tesisler.1 (Isınma amaçlı kullanımlar ile sıhhi sıcak su amaçlı kullanımlar hariç) sıhhi sıcak su amaçlı bölümüne dahil olmuyorlar mı?
buna simdi dikkat ettim muhtemelen bu sıhhi sıcak su olayından dolayı oteller muaf olacaklar.
 
geçiş hükümleri geçici madde 1 kapsamında, önceki yönetmeliğe göre alınan belgeler geçerli olacak. fakat diğer yönetmeliğe göre GFB almış Çevre izni başvurusu aşamasında iken yeni yönetmelik çıktı ise yeni yönetmelik üzerinden EK 3C belgelerini yükleyerek devam edecek sanıyorum.
sizce önceki yönetmeliğe göre kapsam dışı yazısı almış ise durumu ne olur eklere göre tekrar değerlendirilip izin lisans işlemlerine mi başlamak gerekir.

muafiyetin bir süresi yok, eklerde olmayan (kapsam dışı yazısı alınmış olan )bir faaliyet, yeni yönetmelikte eklere dahil edildiyse gfb işlemlerine başlaması gerekecek mantıken ama burada da geçiş süresi belirtilmemiş. ne zaman yapılmalı sizce .
 
Benim Gfb sini aldığım atıksu deşarj konulu çevre izin sürecindeki(izin başvurusu için numuneler alındı) osb ek-2 den ek-1 e geçti. il müdürlüğü yetkililerine bu durumda ne yapılabilir onu sordum. yeni yönetmelik 1 kasımda yürürlüğe gireceği için ek-2 ye göre çevre izni alınır, çevre izni yenileme dönemi geldiğinde ek-1e göre işlem yapılır şeklinde söylediler. böyle durumlar yaşayan arkadaşlar bağlı bulundukları il müdürlüklerine buna benzer durumlarda ne yapılacağını sorar ve bizimle paylaşırsa daha kesin sonuçlara ulaşırız diye düşünüyorum:)

Arkadaşlar birde şu madde iyi olmuş sanki -->1.2 Aşağıdaki yakıtları yakan tesisler.1 (Isınma amaçlı kullanımlar ile sıhhi sıcak su amaçlı kullanımlar hariç). hava emisyon konulu çevre izni olan bir turizm tesisimiz var. kazanlar aynen maddede söylendiği gibi kullanılıyor. bu da demek oluyor ki hava emisyon konulu çevre izni belgesi yenileme yapılmasına gerek yok.
 
Atık yağ, atık ambalaj bildirimlerini çapmak çevre görevlisinin görevleri. Fakat yağ değişimi yapan yerler varil varil atık yağları yakanlar dökenler Çevre İznine tabi değil bu konuyu anlamadım
 
12 Eylül 2014 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 29117

DÜZELTME

10/9/2014 tarihli ve 29115 sayılı Resmî Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde sehven yer alan “geçici faaliyet” ibaresi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 11/9/2014 tarihli ve 94393504/150.99/14529 sayılı yazısına istinaden madde metninden çıkarılarak düzeltilmiştir.
 
benimde dikkatimi çeken bir konu
Çevre izni veya çevre izin ve lisansına başvuru

MADDE 7
4) Başvurunun yetkili mercilere yapılmasından sonuçlanmasına kadar olan süreç içerisinde sunulan bilgi, belge ve raporların doğruluğu, mevzuata uygunluğu ve doğacak hukuki sonuçlar konusunda işletmeci ve işlemlerin hizmet satın alımı yoluyla gerçekleştirilmesi durumunda yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firması sorumludur.

ÇKAGİLHY te müteselsilen sorumluluk vardı.
 
Rica ederim :) Sizlerin de eklemek istedikleri varsa revize edebiliriz..
Süreleri, öne çıkan maddeleri ve yeni eklenen önemli gördüğüm kısımlarını işaretledim..
 
Üst