• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi başka iş yapamaz maddesi

Merve Yeşildağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
geri dönüşüm
merhaba arkadaşlar, çevre görevlisi olarak bir tesisite çalışıyorum. çevre görevlisi olduğum tesiste iş güvenliği uzmanlığı yapabılır mıyım?
bu konuda net bılgı bulamadım acıkcası .
yardımcı olur musunuz
 
@Burak Dumlu

tamamen türk mantığı ile yaklaşmışınız. önce testi kırılsın sonra önlem alalım. testi kırıldıktan sonra önlem alınsa ne olcak. bizde önce insanlar ölür ondan sonra işi düzeltmeye çalışılır. bu sayfada herkes bir çözüm için konuşuyor., yorum yapıyor. siz olayı 2 dk çözdünüz :D
 
@Sedat Mert
İşini yapmayanlardan belgesini alınırsınız ortada testiyi kıracak meslektaşlar kalmaz daha kaliteli hizmet veren bir meslek dalı oluruz. Acımasız hayat :D
 
@Sedat Mert
Sedat Bey,
Yönetmeliğe göre Çevre Mühendisi olarak siz işini aksatma ve yapmama potansiyeli yüksek birisiniz. İnşaat Mühendisi arkadaşınız ise, içerisinde onlarca ailenin canının bulunduğu binanın hesaplarını yapıp hem de iş güvenliği işi alabilir. Daha önce birçok depremde yüzbinlerce can kaybı oldu, sadece jeolojik sebepler değil inşaat mühendisleri müteahhitlerin baskısıyla düşük ücretlerle iş yaptıklarından işlerini aksattılar deprem yönetmeliğine uymadılar bu sebeple oldu bu ölümler. Yoksa doğal afet olsa japonyada en son 9 büyüklüğünde deprem oldu ancak bina yıkılmadı, nükleer santrali su bastığı için felaket oldu. Şimdi onun önlemini alıyorlar.

Şimdi size gelelim, inşaat mühendisi arkadaşınız aynı projeyi çizmek için 5 kişiyle ortak olması gerekmiyor, çünkü bu onun mesleği ve o sebeple uzman olduğu alanda yetkisi var. Ancak siz Çevre Konusunda o kadar bilgisiz ve eğitimsizsiniz ki biz size 15 gün eğitim vereceğiz ve bu eğitimi almış ancak 5 kişi ile iş yapabilirsiniz. İnşaat mühendisi arkadaşınızın projeleri odası tarafından kontrol ediliyor ki hata yapmasın. Sizi kontrol etmemiz mümkün değil sizin öyle bir odanız çünkü yok. Biz ona İnşaat Görevlisi Belgesi de vermiyoruz şantiyelerde şantiye şefi olarak inşaatları sadece Meslek Odalarının kontrolü ve Lisans Eğitimlerinden gelen bilgileri ile denetliyorlar.

@İrem Bengisu Erol
Çevre Görevlisi Belgesi Olmasa Olmaz Mı? Çevre Mühendisi meslek odası ya da bakanlık tarafından teknik kriterlere uyduğu takdirde Çevre Danışmanlığı yapar desek.
 
@İrem Bengisu Erol


İrem hanım ben de bu tepkiyi bekliyordum :)

Anlamıyorum ki haberde çevre görevlisi zorunluluğu kalktı diye bir ifade var ama herkes isg uzmanlığı neden beraber yapılmıyor diye sorguluyor falan. E çevre görevlisi zorunluluğu kalkıyor neyi neyle beraber yapacaksınız neyi tartışıyorsunuz anlayamadım aklım ermedi benim.
 
@CMNet Okuru
Ahmet bey geçen gün bi durum paylaşmıştınız. İSG ye yöneliyorlar diye sanırım bu yüzden çevre görevliliği kalktığında insanlar boşta kalmamak için şimdiden çalışacakları alanı seçiyorlar.

Büyük resmi bizden önce görmüşler :D
 
Yönetmelik yayınlanmadıkça Çevre Görevlisi ile ilgili her haber gerçek sayılmaz:) Yoksa burası magazin forumuna döner. :) Aynı "Drogba Galatasaray'da" haberi gibi (örneğin) "Ahmet Yüksel Çınar Mühendislikte "(söz gelimi) haberleri yaparız :D :D
 
@Melih Coşar

Melih bey ben de öyle düşünüyorum ancak bakanın ağzından yayınlanan bir haber bende "evet yeni proje bu etkisi yapıyor".. Zaten ülkemizde siyasi kurumlar bu şekilde çalışıyor önce algı oluşturup toplum alıştırılıyor ondan sonra uygulama hayata geçiyor. Dolayısı ile, böyle ne yaptığı belli olmayan deli saçması bir bakanlıkta ben bu habere "gerçeğe çok yakın" olarak bakarım :)

Ayrıca çınar mühendislikten teklif geldi düşünüyorum kararımı en yakın zamanda bildireceğim. :D :D
 
@CMNet Okuru
Sanırım yönetmeliğin "Madde 4-(8) ÇKAGİLHY’nin EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almasına rağmen yetkili makam tarafından çevre izninden muaf olduğuna ilişkin görüş verilen işletmelerin çevre görevlisi bulundurmaları zorunlu değildir." bahsedilmiş. çünkü muafiyetten bahsediyo.
 
@İrem Bengisu Erol
İrem hanım, benim de size daha önce söylediğim gibi anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az :)
 
arkadaşlar, isg uzmannlarının başka yerde çalışma durumu ile ilgili son durum nedir acaba?
uzman olupta başka danışman firmada gözükebiliyor muyuz?
kendi fabrikanda hem isg hem çevre yapabiliyor muyuz?
net tecrübesi olanlar paylaşabilir mi acaba?
 
@İrem Bengisu Erol

Düşüncelerinize sonuna kadar destek veriyorum. Kendi meslektaşlarımızın işine engel olmaktan başka birşey yapmıyoruz. Şu an GFB olmadan bu kadar çalışan tesisin büyük kısmı bu düşüncelerin ürünüdür diye düşünüyorum.

@Burak Dumlu

Burak Bey bu dediğinizi deneme yanılma yaparak mı öğrenelim?
 
arkadaşlar merhaba ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde çevre görevlisiyim ve aynı ad altında bir geri dönüşüm tesisi açılıcak ben buraya da hizmet verebilir miyim? Yeni açılacak tesis atık plastiklerden poşet ve atık su borusu üretecek büyük ihtimal ek 1 e girecek bu tesisin danışmanlık hizmeti mi alması gerekir?
 
@n.tas
Merhaba,
Çevre Görevlisi, Yönetim Birimi ve Danışmanlık Firması hakkında yönetmelik kapsamında (ÇGÇYBÇDFHY);
MADDE 5 – (1) Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin Ek-1 listesinde yer alan işletmeler; çevre yönetim birimlerini kurmak veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır.

Ek-1 Kapsamındaki tesis için Bir tane daha Çevre Mühendisi alabilir ve bu şekilde Çevre Yönetim Birimi kurarsınız aksi takdirde hizmet almak zorundasınız.
Kolay gelsin.
 
Üst