Melih Bey, ben size katılıyorum.
Öncelikle; hem isg uzmanlığı hem çevre görevliliği yapmak için can atan arkadaşları fazla cesur bulduğumu söylemeliyim. Bu iki meslek de çok fazla risk içeren ve cezai yükümlülükleri çok fazla olan meslekler. Haydi cezasını, riskini geçeyim. İki meslek de düzgün biçimde yapılmadığında vicdani olarak zorlayacak meslekler. Birinde doğa zarar görüyor, diğerinde insan sağlığı kayboluyor. Dediğim gibi bu benim düşüncem, belki ben sizin kadar cesur değilimdir.
İkinci olarak bahsetmek istediğim detay; bir yandan çevre görevliliği ve yeni yönetmeliğin getirdiklerine forum yoluyla konuşarak karşı çıkarken, diğer yandan da bu meslekten kaçmanın yollarını arıyor olmamız. Bu başlık altında 2 mesleğin aynı anda yapılıp yapılamadığı konuşulurken, duyarlı bir arkadaşım Çevre Bakanının sözlerini paylaşmış gazetede çıkan. Hiç kimse orada yazan haberin kritiğini yapmıyor, yok efendim sigorta şöyle yatsın, bilmem kaç saat üzerinden gösterilsin gibi hesapların peşine düşüyor. Kaldı ki burada yazdığımız pek çok şey Çevre Bakanlığındaki çalışanlarca okunuyor zaten. Alternatiflerinizi onlar da görüyor.
Bırakalım İSG uzmanlığını başka arkadaşlarımız yapsın, ya da çok mu istiyorsunuz? İSG uzmanı olun ve çevre görevliliğini bırakın. İkisinin de aynı anda yapılmayacağını savunuyor, çevre mühendisliği yapılırken İSG mevzuatına hakim olunmasının şart olduğuna inanıyorum.
Bu son sözüm de çevre danışmanı arkadaşlara değil, bu düzeni getirenlere. Hiç bir şekilde ayda 1 -2 gün fabrikaya gidilerek çevre mühendisliği yapılacağına inanamıyorum. Belki de bizi patronların gözünde "önemsiz ve gereksiz" yapan bu.