• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Bilgi Sistemi

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Çevre Bilgi Sistemi

Bu sistem ile; bir çok uygulamada geçen firma, tesis, kullanıcı gibi kavramların ortak bir havuzda toplanması amaçlanmaktadır.

Böylece;
Firma, tesis ile ilgili herhangi bir güncelleme için ayrı ayrı uygulamalarda tek tek işlem yapılmasına gerek kalmayacak.

Birden çok uygulama için ayrı internet adresi, kullanıcı adı, şifreye gerek duyulmayacak.

Giriş adresi:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ekli dosyalar

• Çevre Bilgi Sistemi Sunumu.pptx
    2.5 MB · Görüntüleme: 928
Arkadaşlar, Bu arada ben kendi sistemime girdiğimde tesislerim kısmında 4 tane danışmanlığını yapmış olduğum tesis görünüyor. eçsb ye aktar diyor. bu durumda firma yetkililerinin kendi şifresiyle girip kayıt yapmasına gerek yok mu ? Yoksa yine her türlü o 4 tesis kayıt yapmak zorunda mı?

[email protected] den gelen mail.

Değerli tesis yetkilileri,

Bilindiği üzere Bakanlığımız Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce E-Çevre Bilgi Sistemi devreye alınma süreci başlatılmış olup buna istinaden uygulamaların güncellenmesi çalışmaları devam etmektedir.

Mevcut durumda uygulamamızın tesis hesaplarında aktarım tamamlanmıştır. Tarafınızdan kullanıcı girişi yapıldığında "tesislerim" bölümünde tesisler görünmüyorsa yeni tesis kaydı yapılmadan eski tesisin aktarılması sağlanmalıdır. Bu çerçevede EÇBS anasayfasındaki yardım bağlantılarını takip edip gereken durumlarda bilgi-işlem yetkileriyle iletişime geçebilirsiniz.

@Tolgay Doğan

Merhaba, tesisin iki tane adres numarası var. parsellerden kaynaklanıyor sanırım. bu durumda ne yapmalıyım sizce?

@cgdm
bir tanesini girmeniz yeterli olacaktir bence. adres girisinin en sonunda kayıt yaptiginiz tesisin adi yaziyor olmasi lazim. yani en azindan bende yazdi.

arkadaşlar bu 2 tesisi zar zor kaydettim fakat il müdürlüğüne başvurun diyor bu sanırım sıfırdan başvurular için.bu arada uygulamaları ekledim ama hala motat uyarı veriyor nasıl çözebiliriz. yardımcı olursanız sevinirim

@turkay23
nasıl eklediniz anlatır mısınız ? kendi e devletiniz üzerinden mi yoksa firma sahibi e devleti üzerinden mi ?

ben o firmaları kendi üstüme almıştım danışman firma adımından aktardım.ama bir ton firma var onları hep firma sahipleri üzerinden geçirmem lazım.siz nasıl yapmaya çalışıyorsunuz.

harbiden iki sistem de acik kalsaydi entegrasyon o surecte yapilsaydi cok daha iyi olmaz miydi arkadas... hayir bir de şöyle bir durum var yıllardır danışmanlığını yaptığımız ve kimi yetkili olarak yazdigimiz hatırlamadığımız tesisler var. ona nası ulasacaz bari bir yetkili sorgulama yeri koysalar. adam işten çıkmış bile olabilir. offf pofff

@turkay23
Sistemde genel olarak düzenleme yaptıklarından MOTAT sistemi de bazen hata verebiliyor. Ben hata vermediği bir anda giriş yaptım TKN oluşturdum ancak taşıyıcı ve atığı alacak firmalarında kod oluşturabilmesi gerektiğinden :confused:, sonucu merakla beliyoruz :)

Vekaletnamenin altına vekaleti ekledim ancak sağ tarafta yetki belgesi diyor . yetki belgesi olarak ne yüklediniz?

1526477393280.png

@turkay23

ben çevre görevlisiyim şirkette. vekaletim yok resmi olarak. firma sahibinin e devletinden yapmaya çalışıyorum firma ekleme kısmının en sonunda tek seçenek çıkıyor ''il müdürlüğüne göndermeden aktar'' tuşu çıkmıyor.