• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Bilgi Sistemi

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Çevre Bilgi Sistemi

Bu sistem ile; bir çok uygulamada geçen firma, tesis, kullanıcı gibi kavramların ortak bir havuzda toplanması amaçlanmaktadır.

Böylece;
Firma, tesis ile ilgili herhangi bir güncelleme için ayrı ayrı uygulamalarda tek tek işlem yapılmasına gerek kalmayacak.

Birden çok uygulama için ayrı internet adresi, kullanıcı adı, şifreye gerek duyulmayacak.

Giriş adresi:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ekli dosyalar

• Çevre Bilgi Sistemi Sunumu.pptx
    2.5 MB · Görüntüleme: 928
Merhabalar,
Danışmanlık firması olarak yetkilimizin şifresiyle sisteme giriş yaptım fakat kayıtlı olarak bizim danışmanlık firması sistemde çıkmadı. Bizim laboratuvar firmamız çıktı onu aktifleştir diyor. Bu durumda bizim danışmanlık firmamızı tanımlamak için yeni tesis ekle deyip sisteme kaydını yapmamız mı gerekiyor ? Çünkü bizim kaydımız olmadan da bizim danışmanlığını yapmış olduğumuz tesisler bizim firmayı göremeyecek öyle değil mi ? Konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz ?

arkadaşlar çevre görevlisi olarak çalışıyorum lisanslı bir tesiste. lütfen bir yalnışım varsa düzeltin.
Firma sahibi kendi e devlet i ile sisteme girip beni yetkili olarak atıyacak mı yoksa ben kendi e devlet imle girip vekaletnama yükleyerek kendim mi yapıcam ?

@Gökhan Kutlu

Öncelikle yeni sistemde kendi hesabınıza girip aktifleştirmeniz gerekiyor. Yoksa yetkili ekleme bölümünde TC girdiğinde çıkmazsınız. Firma EÇBS den sizi yetkili olarak atayacak ve siz de şirket sorumluluğunu kendi hesabınızdan onaylayacaksınız. Böylelikle şirket yetkilisi olarak kendi hesabınıza girdiğinizde bile firma işlemlerini yapabileceksiniz. İyi Çalışmalar.

@OSMAN EROĞLU

eski sistemden dolayı ben zaten yetkili olarak görünüyorum fakat benim demek istediğim vekaletname bu işin neresinde kullanılıyor onu anlamadım sonuçta ticaret sicil gazetesinde benim adım yazmıyor

ERTAN CİSMİ var orda bu kadar amatörce iş yapılır mı. Ülkenin bütün endüstriyel tesislerinin izin süreçleri buradan yürütülüyor, ertan cismi var orda

Onay maili geliyor her yenilememde de geliyor ama HATA veriyor. Aynı sorunlar devam edenler var mı? ya da bu bölümü geçebilenler?

@m.karakus

"Hesap (Firma, Kurum..) kısmından, firmanızı seçin,
danışman firma olarak kendi bilgilerinizi girmeden, firma sahibiyim vb. seçenekten sadece ticari sicil yükleyerek ilerleyin.
karşınıza videodaki gibi "il çevreye göndermeden onayla" çıkacak. deneyin.

@KaanDogukan

bu işlem benim de aklıma geldi fakat ne kadar doğru sonuçta ticaret sicil gazetesinde benim adım yazmıyor ?

@Gökhan Kutlu
doğru ya da yanlış kısmında değilim. bu konuda fikir beyan etmeyeceğim. ancak, sürece takılmamanız için alternatiftir. firmanıza bu durumu anlatan bir mail atabilir ya da telefonla bilgi verip onay alabilirsiniz tabi. o işlem size kalmış. bizim çalıştığımız tesisler bu konuda yetki vermiş ve bilgi ağı ile sonucu takip etmeyi seçtikleri için biz böyle çalışıyoruz.

@m.karakus
nerede takıldığını biliyorum. bende aynı hataya düştüm.
- e-imza ile sayfaya gir.
- sol kısımda hesap firma butonuna tıkla (not: tesislere değil, ikisi birbirinden farklı malesef)
- firma listesinden firmanı bul, seç ve tanımlamalara başla. kurcalarsan eminim çözeceksin.

@KaanDogukan
deneyeyim hocam teşekkür ederim.

@nil_ayy
sizin muhtemelen danışmanlık firmasının da tanımı yapılması gerekiyor

@OSMAN EROĞLU
Merhaba kendi e devletimden girp nasıl aktifleşitreceğim.
:(

Çevre görevlisi deyince e-devletten
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
linke gidiyorum. orada bir şey çıkmıyor video çıkıyor.

nasıl bir yol izleyeceğim kafam karıştı vallahi:)

kendi hesabima giriyorum, ne çalıştığım danışmanlık firması ile ilgili birşey var, ne de danışmanlığını yaptığım onca tesisler ilgili?
danışmanlık firması yetkilisinin hesabına giriyorum orda da hiçbirşey yok. bu nası entegrasyon anlamadım, haritada ki yerini bile tekrar işaretliyorusun. barı adına boşu boşuna entegre demeseydin de Yeni ÇBS deseydin arkadas bunun neresi entegre?

@Gökhan Kutlu
Şirket yetkilisi değilseniz orada sizin adınızın yazmaması gerekiyordu. ticari sicilde ismi olan birinin yazması gerekirdi. Şuan kendi e-devletinizden girerek firma aktarım işlemlerini yapabiliyorsunuz sanırım. Eğer vekaletiniz varsa vekalet ile ilerleyin.Eğer yok ise benim sistemden anladığım asıl şirket yetkilisinin E-devletinden girdiğinizde giriş kısmında sağda kayıtlı firmanın yetkilisi olmak kısmından ticari sicil yükleyerek yetkili kişinin o olabileceği. Tabi ki şuan o bu sekmenin çalıştığı meçhul.Yada ne kadar sürede geri dönüş yaparlar belli değil.