• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

Tam olarak detaya inip neresi için gerekir veya gerekmez bilemem ancak temel mantık olarak eğer atığınız çıkıyorsa AYP da oluşturmanız gerekir. İsterseniz bunu kimse sormadan yaparsınız, isterseniz bir yazı gelmesini bekler veya denetim sırasında size söylemelerini beklersiniz.

Şu örneği verebilirim 2 sene önce atık toplama tesisinde çalışırken AYP hazırlamamıştım ve İl Çevre veya Bakanlık da lisans sürecinde yaptığı onca denetime rağmen böyle bir istekte bulunmamıştı. Ancak şu an hastanede çalışıyorum ve ben başlamadan önce buraya Bakanlıktan AYP hazırlanması gerekliliğine dair yazı gelmiş ben de doğal olarak hazırladım.

Başta da dediğim gibi mantık çerçevesinde bakarsak; atığınız çıkıyor ve bunları uygun şekilde bertarafa gönderiyorsanız AYP hazırlamanız için herhangi bir çekincenizin olmaması gerekir.
 
@Yasemin Aslantürk
@zuhall

Atıklarınızı verdiğiniz firmalara bu % oranlarını sorabilirsiniz. Ben anlaşmalı olduğum atık alan firmalardan öğrendim bu % lik kısımları, zaten onların kendi yönetimlerinde bu miktarlar bellidir.
 
Arkadaşlar atıklar bizden çıkana kadar olan kısmı bizi ilgilendiriyor.
Mesela %100 bertaraf demişsiniz. Elinizde olan atıkların %100' ünü bertarafa gönderiyorsunuz.
Atık yağlar için % 50 geri kazanım demişsiniz. peki diğer %50' si nerede diye bir çelişki olabilir.
Ben 1. bölümdeki 4. ve 5. kısmı birleştirek şöyle bir tablo hazırlamıştım.AYP.jpg


Örneğin; Atık Hidrolik Yağ için çıkan miktarları yıl yıl tahmini olarak yazıyoruz. Bu çıkan yağ miktarlarına geri dönüşüm olarak %50 yazarsak geriye kalan nerede diye bir çelişki oluşabilir.
 
Merhaba arkadaşlar,
hazır beton üretim tesisinde çıkan atıksu çöktürme havuzunda çöktürüldükten sonra çıkan su proseste tekrar kullanılıyor. atık çamur ise çamur bekletme alanında uygun koşullara geldıkten sonra belediyenin gösterdiği yere dökülüyor. Böyle bir durumda çıkan atık çamuru atık yönetim planı tehlikesiz atık bölümünde belirtmem gerekiyorsa. belirteceksem geri kazanım/bertaraf kısmına ne yazmam gerekiyor. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan düşüncelerini bekliyorum. iyi çalışmalar.
 
@müberraa
Müberra Hanım;
Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Ek II- A' da belirtilen;
D1: Toprağın altında veya üstünde düzenli depolama (örneğin, düzenli depolama ve benzeri),
açıklamasını referans alarak geri kazanım/ bertaraf kısmına D1 yazabilirsiniz.
 
@müberraa

Su an Bu Tarz Tehlikesiz Atık olarak değerlendirilebilir havuzdan çıkan, bekletilen atıklar ,dolgu malzemesi olarakda kullanılabiliyor.Lakin bunların tehlikeli atık olarak değerlendirileceği sinyallerini aldım.Hazırlıklı olmakda fayda var.
 
@müberraa

Danışmanı olduğum hazır beton tesisinin çevre izin aşamasında atıksuyu tekrar kullanılmasına rağmen arıtma çamuru analizi istendi analiz sonucunda bu atıklar tehlikesiz çıktı ve endüstriyel atık yönetim planına bu atığı tehlikesiz atık olarak (190814 -19 08 13 Dışındaki endüstriyel atık suyun diğer yöntemler ile arıtılmasından kaynaklanan çamurlar) girdim. endüstriyel atık yönetim planını inceleyen memurda bunun analizini soruyor zaten analizini de ekine koydum. Bertaraf/ geri kazanım kısmınada D1: Toprağın altında veya üstünde düzenli depolama (örneğin, düzenli depolama ve benzeri), dedim plan onaylandı.
Endüsriyel atık yönetim planında bu atığı tanımlarsanız analizini ister memur ayrıca atığın tehlikeli veya tehlikesiz olduğunu analiz yapmadan belirleyemezsiniz.
 
sevgili meslektaşlarım! uzun zamandır saçma sapan işlerde öldürdüğüm değerli mühendis vaktimden ötürü mesleki alana şuan fazlaca fransızım. yeni yeni ısınma turları atıyorum.duydumki endüstriyel atık yönetim planı diye bişi var.yani öncedende varlığını biliyordum ama hiç hazırlamak kısmet olmadı.şimdi sırası. bundan ötürü elinde tekstil fabrikasına ait planı olan varsa firma ismini ifşaa etmeden paylaşırsa yada kişisel mail atarsa minnettar olurum.şimdiden teşekkürler.
 
Mevcut konu atık yönetim planı ile ilgili zaten. Endüstriyel atık yönetim planının mantık olarak farklılık gösterdiğini zannetmiyorum.
 
@kurbantuncay
Bayram tatili sebebiyle bir çoğumuz çok sık girmedik internete belki, o yüzden sorunuza cevap gelmemiş olabilir. Ancak atık yönetim plânı ile ilgili genel format zaten bakanlığın sitesinde yayınlanmış durumda. Oradaki format üzerinden çalıştığınız tesise uyarlama yapabilirsiniz. Konu başlıkları vs mevcuttur formatta.
 
@CMNet Okuru
beyan yılı olarak düşünürseniz 2013 ama 2013 yılında siz 2012 yılına ait atık miktarını giriyorsunuz ve beyan formundada yıl olarak 2012 yazar oda tahmini olur.
 
Üst