• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

@Göksel Kurtuluş

Erzincan İl Çevre'dende aynı yazı geldi bize,
Bakanlık 81 il müdürlüğüne de formatı göndererek bilgilendirmiş bütün il müdürlüklerini.
 
Güzelde atık yönetim planlarını yapıp veren firmalar ne yapacak bir kez daha hazırlayıp tekrar mı sunacaklar.... Madem böyle değişiklikler olacak neden bu kadar geç oluyor da insanları telaşa sokuyorlar anlamış değilim. Zor bir sistem olsa tamam diyeceğim de oturup word başında 15 dakika düşünüp yapılabilecek bir format zamansız zamansız derme çatma iş yapıyorlar...
 
Mesela;
3- Atık kaynağı ve oluşumu hakkında detaylı bilgi:
satırında her atık kodunun kaynağını tek tek açıklamamız mı gerekiyor. Bunlar zaten GFB başvurusunda bakanlığa verilen proses akım şemalarında mevcut değil mi?
 
arkadaşlar herkese günaydın. konuyla alakası yok fakat sizlere birşey danışmak istiyorum. belediyeye bağlı çalışıyorum. eğitim ve şube müdürlüğünden önümüz deki üç sene boyunca almak istediğimiz EĞİTİMLER, EĞİTİMİ VERECEK OLAN KURUM VE ÜCRETLERİ İSTENDİ. cok sacma bı ıstek fakat yaklasık butce hesaplıcaklarmış. BELEDIYEYE BAGLI ATIKSU ARITMA TESİSİNDE PROSES MUHENDISI OLARAK GOREV YAPIYORUM. talep edecegım egıtımler ornegın bı lpg tankı sorumlu mudurluk egıtımı OLMAYACAK. burdaki işimle alakalı egıtımler olmalı. dıger arıtma tesıslerınden farklı olarak termal kurutma tesisi ve konejanarsyon tesisi de vardır. bıyolojık camur tikinır dıgester dekantorden sonra kurutma unıtesıne verılır %90 kuuruluga getırılır. yanı egıtımler önerirken fikir olsun dıye yazdım bunları. Örnek 1 ; çevre ve sehırcılık bakanlıgının duzenledıgı atık yonetımı sempozyumu ucret 1000 tl kişi başı. ucret 1 e 1 aynı olmak zorunda degıldır. tesekkurler herkese.
 
Bakanlığın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gönderdiği yazı ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • tarama.pdf
    547.5 KB · Görüntüleme: 491
Az evvel Tekirdağ Çevre ve Şehicilik İl Müdürlüğü ile görüştüm.Tehlikesiz Atık Beyanı yapmadığımız için önceden yapmış ve OK yini almış olduğumuz Tehlikeli Atık Beyanımızı da yeni formata göre revize edip göndereceğiz.Bu yeni formata göre hazırlanmış olan beyan OK lenene kadar Tehlikeli Atık Beyanımız geçerli olacakmış.
 
@ermansenyurek



bu formata bazı tahlikesiz ve inert atıklar giriyor. ambalaj atıkları bu endüstriyel atık yönetim planı içerinde yer almıyor.
 
Ben de tesadüfen farketttim Manisa il Müdürlüğü'de kendi internet sayfasından duyuru yapmış ama resmi yazı gelmedi henüz bana. İnternet sayfalarını takip etmesem yani sorumluluğum olmayacak mı:) nasılsa resmi yazı yok bize gelen
 
@msmuhendis
Bu konuda bir şey sormak istiyorum.Ambalaj atıkları bu formatın içinde yok ama Tekirdağ İl Çevre Müdürlüğü ile görüştüğümde bürolardan ve işletme içinde üretimden çıkan kağıt-karton atıklarınızı da belirtin demişlerdi.Şimdi belirtecek miyiz belirtmeyecek miyiz?
 
Arkadaşlar, plastik geri dönüşümü yapan firmama gelen atıkların ayıklanması sonucunda etiket, koli bantı gibi atıklar oluşuyor bunları hangi atık koduna koyabilirim.. bu tarz atıkları çıkan varmı aranızda acaba ??
 
Planda eke atık beyanlarını koyacağız. Bu beyanlar neler tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanları. Mantıken biz bu beyanlarda neleri yaparsak onları belirteceğiz. Tehlikesiz atık beyanında ofisten çıkan kağıtlar 19 12 01 olarak gösteriliyor ancak şimdiye kadar bu atıkların çoğu ayrı toplanmıyordu ve diğer üretimdeki kağıt kartonlara (15 01 01) karıştırılıyordu. Yeni yeni ayrı gönderilme olasılığı başladı ancak bu kodda lisanslı yerde çok yok açıkçası. Üretim atığı olan ambalajlar (15 01 01) tehlikesiz atık beyanında belirtilmiyor bu nedenle planda belirtmemiz biraz saçma değil mi diye düşünüyorum.
 
Tebliğ de ambalajlar dışarıda tutulmuş. Üretimden çıkan plastik gibi atıklar tehlikesiz atık olarak plana dahil adilir ancak üretim için aldığınız hammaddenin ambalajı tabii ki bu plan dahilinde değerlendirilmeyecektir.
 
@CMNet Okuru

15 01 01 - Ambalaj atık kapsamındakiler

19 12 01 - Başka Bir Şekilde Tanımlanmamış Atıkların Mekanik Arıtımından (Örneğin Ayrıştırılması, Ezilmesi, Sıkıştırılması, Topak Haline Getirilmesi) Kaynaklanan Atıklar

20 01 01 - Ayrı Toplanan Fraksiyonlar (15 01 Hariç)
 
Arkadaşlar dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Daha önceki atık yönetim planı formatında 3 yıllık tahmini atık miktarlarını yazıyorduk.
Yeni formatta bu durum değişmiş.

Bir önceki yıla ait atık miktarı, beyan yılına ait atık üretim miktarı, bir sonraki yıla ait tahmini atık miktarı

2011,2012,2013 mü?

beyan yılı olayı kafayı karıştırıyor!
 
Üst