• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık strafor geri dönüşümü

Sinem Yener

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2011
ArkadaŞlar straforun gerİ dÖnÜŞÜmÜ hakkinda bİlgİ sahİbİ olan varsa lÜtfen yardimlarinizi rİca edİyorum.
 
@özkan B.Bey Fatih beye saygım sonsuz (? kendisi de bilir bunu), paylaştığı yazıları okudum. Atığı üretime kazandırmak için alınmış bir yazıdır.Siz de benim Olgaç beye yazdığımı ve Fatih beyin paylaştığını tekrar okursanız yanlış anladığınızı anlayacaksınız. Ben atığı atıkçıya transfer edilmek üzere bir yazı alınabilirse paylaşılmasını istemiştim. İyi çalışmalar dilerim.
[automerge]1580993139[/automerge]
@Nergiz Saygın Çok teşekkürler, mutlaka haber bekliyor olacağım ?
 
@Nergiz Saygın merhaba nergiz hanım. atıklar kendi atıklarınız olduğu için, ister eritip tekrar kendiniz kullanın isterseniz de küçültüp atık olarak gönderdin herhangi bir lisansa tabii olmanız söz konusu değildir.
 
@ccssuumm atığı tekrar eritip kullandığınız zaman bakanlığa minimizasyon dilekçesi ile başvuru yapmanız gerekir ve bakanlık sizi lisansa tabi tutabilir. Kendi atığımı kendim kullanıyorum derseniz lisansa tabi olmanız söz konusudur. Bunun kararını bakanlık minimizasyon adı altında karar vermektedir.
 
@ccssuumm ki atığın nerden ne şekilde geldiğine bakılmaksızın atığım eritilerek geri kullanılması geri kazanım işlemi olmakta olup bu faaliyette geri kazanım lisansına tabiidir.
 
@Oğuzhan Keskin Oğuzhan bey merhaba,

Atık yönetimi yönetmeliği 5. madde h bendinde konuya ilişkin "Atıklar, bu maddenin birinci fıkrasının (ç) bendinde belirtilen şartlara uyulmak kaydıyla üretildikleri yerde geri kazanılabilir. Bakanlık, kendi atıklarını, üretildiği yerde, kendi prosesinde enerji geri kazanımı hariç geri kazanan tesisleri çevre lisansı uygulamasından muaf tutmaya yetkilidir. Çevre lisansı uygulamasından Bakanlıkça muaf tutulan tesislerin atık yönetim planında miktar ve türe ilişkin bilgileri vermesi ve atık geri kazanımı, atık yönetimi ile ilgili mevzuat hükümlerine uyması gerekmektedir. " denilmektedir. Bu kapsamda enerji üretimi hariç atığını kendi üretiminde kullanan tesisler için herhangi pürüz yaşamadım.

Talep edildiği durumlarda bahsettiğiniz minimizasyon görüşü alınabilir ancak üstteki maddeye dayandırılarak lisansa tabii olması durumunun mevzubahis olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda madde açık, uygun koşullar sağlandığı durumlarda insiyitife kalabilen bir durum değil kanımca.
 
@Cansu_ merhaba,
Atık minimizasyon yazısı genelde firmadan talep edilmiyor, firma geri kazanım işi yapıyorsa (kendi atığından) bakanlığa minimizasyon yazısı yazıp yaptığı geri kazanımın bilgisini veriyor. (netice olarak bakanlığa kendi atığınızın geri kazanımının bildirimini yapmazsanız bakanlık sizin firmada ne yaptığınızı bilemez ve haliyle bilgisi olmadanda sizi muaf veya lisansa tabi tutamaz)
Bakanlık firmanın yazmış olduğu minimizasyon yazısına istinaden firmayı lisansada tabide tutabilir lisanstan muafta tutabilir. Lisanstan muaf tutsa bile kütle denge girmesini istemekte ve motatta kütle denge butonu açıyor. Daha sonrasında firma kendi bünyesinde yaptığı geri kazanımın kütle dengesini giriyor.
 
Üst