• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık strafor geri dönüşümü

Sinem Yener

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2011
ArkadaŞlar straforun gerİ dÖnÜŞÜmÜ hakkinda bİlgİ sahİbİ olan varsa lÜtfen yardimlarinizi rİca edİyorum.
 
@Faruk Dağgezen yurtdışında da vardır internette yaptığım araştırmalara göre türkiyede de bu makineleri üretenler mevcut. Dilerseniz azda olsa ikinci el satışları da mevcut.
 
@Faruk Dağgezen makinaların sıfırını almayı mı düşünüyorsunuz. Biz Konya'dan almıştık. 2. el olarak türkiye bulmanız mümkündür.
 
atık strafor eritilmiş veya eritilmemiş halde alıyoruz, strafor 2 tl, takoz 3.40 0216 4664840

---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

strafor köpük alıyoruz 05492137177
 
@kubiay DUMAN

Merhaba, bizde hem çevre izin lisansı hem de TAT belgesi var. Firmamıza gelen straforu makinede eritip takoz haline getirmek istiyoruz. Bunun için ilave bir izin almamıza gerek va rmı? prosedür nedir? konuyla ilgili bilginiz var sanırım. yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
@ülkü pak geniş
Ülkü hanım öncelikle strafor atıkları plastik bir atık olup türü Polistren dir. Bu atıkları eritip takoz haline getirmek bir geri kazanım lisansı konusuna girer. Yani strafor atıklarını eritip takoz haline getirebilmek için Tehlikesiz Atık Geri Kazanım / Ambalaj Atıkları Geri Kazanım lisanslarını almalısınız. Tabi burada ince bir ayrıntı var Strafor atıkları size ambalaj mı yoksa üretim artığı yani tehlikesiz atık olarak mı geliyor. Eğer strafor atıkları üretim artığı olarak geliyorsa sadece Tehlikesiz Atık geri kazanım lisansı almanız yeterli. Eğer ambalaj olarak da geliyorsa hem ambalaj hem tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alabilirsiniz. Burada ki olay her bir lisansın lisans ücreti 4500 civarında. Eğer bir lisansla kurtarabiliyorsanız kara geçersiniz. Ama garantiye alayım daha sonra uğraşmayayım derseniz ikisini birden alırsınız ve tek yapacağınız daha fazla para ödemek olur. İki lisansı birlikte almak lisans aşamasında size ekstra bir zorluk çıkartmaz.
 
@kubiay DUMAN

Çok teşekkürler bilgiler için Kubilay bey. Yangın riskinden dolayı bunu mevcut tesiste değil de ayrı bir tesis açarak almak istersek sistem nasıl işler? bu konuda bilginiz va rmı?
 
@ülkü pak geniş
Gayet mantıklı. Bizim tesiste de ufak çaplı bir yangın çıkmıştı :d Başka bir tesis açarak yada mevcut tesise yapın farketmez lisans süreci aynıdır. Yani bir farklılık göstermez yeni bir firma açmak dışında.
 
@kubiay DUMAN
Bu konularla ilgili bilginiz oldukça fazla sanırım. sizinle görüşmek isterim telefonda ya da mail yoluyla. özelden bana bilgilerinizi gönderir misiniz uygunsa
 
Degerli meslektas @KubilayDuman biz sadece takoz yapmak istiyoruz. Emisyondan muaf olamayacagimizi patronuma anlatamiyorum. Cunku gordugum kadariyla parcalari ucusuyor ( cok keyifli?). Bundan kurtulabilecegimiz bir kolaylik var midir (makinaya ek bir sistem kurmak gibi mesela ya da farkli birsey)? Bir de emisyon disinda basimiza is acacak bir sart var midir? Simdiden tesekkurler?
 
Bu prosesin sonucu emisyona tabi olacağınızı düşünmüyorum çok. Çünkü öyle çok parçacık uçmuyor bildiğim kadarı ile. Hiç bi strafor eritme makinasına bağlı baca görmedim ben.
 
Üst