GEÇİCİ MADDE 5 – (2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslar uyarınca hazırlanıp onaylanan depozito uygulama planları kapsamında yürütülen yeninden/tekrar kullanılabilir ambalajlara yönelik depozito yönetim sistemi uygulamaları Ajans tarafından belirlenecek usul ve esasların yürürlüğe girmesine kadar bu yönetmeliğe uyumlu olarak sürdürülür.
Şeklinde yazılmış. Sanırım bu konunun netlik kazanması için Çevre ajansının 31.03.2022 tarihinden önce belirleyeceği usul ve esaslar yayınlanınca netlik kazanacak. 31.03.2022 tarihine kadar yayınlanmazsa, eski sistem devam edecek.
(31.03.2022 tarihini vermekten kastım, çıkartmak için son günü beklenebilir, diye)
... ama şöyle bir hususta var;
GEÇİCİ MADDE 5 – (1) ... Yönetmeliğin yürürlüğe girmesine müteakip1 ay içerisinde Ajans tarafından belirlenerek yürürlüğe alınır.
Benim yorumum bu yönetmeliğin yayınlanması ile belli olur (Zayıf ihtimal). Olmazsa ajansın yayınlayacağı usus ve esaslar ( -ki bu durumda daha çok ortalığın karışacağını, biraz daha anlamsızlaşacağı) düşünüyorum
@Cem Yılmaz bey maşallah gene hızlı davranmışsınız. Bu taslak neden çevre bakanlığının sayfasında değilde, TOBB' ta yayınlanır acaba (:
Benim de, değerli üstadların yorumlarını almak istediğim bir konu var. Neden, Ambalaj atıkları - Sıfır atık - GEKAP vs. birleştirilip bir yönetmelik veya bir sistem üzerinden bilgi akışı ve sistem kurulamaz. Böyle bir şey olsa daha anlaşılır ve uygulaması daha kolay olmaz mı (bu şekilde, işleyiş kolaylaşır mı yoksa daha çok karışır mı) benim mi gözden kaçırdığım bir durum var?