Valilik tespit raporu

Üyeler Görebilir
arkadaşlar elinde çom'e gönderilmek üzere valilik tespit raporu dilekçe örneği olan var mı? Ayrıca gönderdikten sonra sonra ne zaman dönüş yaptıklarını bilen?

Üyeler Görebilir
Öncelikle tespit raporuna başvurmayı planlıyorum. Sonra ölçüm yaptıracağım. Firma öneriniz olursa onu da değerlendiririm.

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum;

Kocaelide olan firma için Valilik Tespit Raporunu emisyon ölçümünden önce aldım. Ancak ölçüm sırasında VTR de 1 bacanın eksik olduğunu farkettik.

Nasıl bir yol izlemeliyiz sizce? Benzer bir durum başına gelen var mı?

Şimdiden teşekkür ederim,

Üyeler Görebilir
Eksik olan bir baca toplam ısıl güç değerini değiştirmiyorsa,konuyu il müdürlüğü ile görüşerek valilik tespit raporunu revize edin herkese tekrar imzalatın.Tabi il çevre ile görüşün önce kabul ederlerse.Kabul etmezlerse tekrar başvuru yapın mecbur tekrar gelip bakacaklar bacalara.

Üyeler Görebilir
ARKADAŞLAR BİR SORUM OLACAK.

İL MÜDÜRLÜĞÜ UYGUNLUK YAZISI İÇİN BAŞVURU YAPTIĞIMIZDA DENETİME GELDİKLERİNDE 1,40 MWATT ISIL GÜÇLÜ DOĞALGAZ YAKMA SİSTEMİMİZ MEVCUTTU. TUTANAKTA BUNU BELİRTTİLER. ANCAK GFB BAŞVURUSU YAPILANA KADAR BU SİSTEM İPTAL EDİLDİ. BENDE BU BACAYI İŞ AKIM ŞEMASI VE PROSES ÖZETİNE DAHİL ETMEDİM. GFB Yİ ALDIK. VALİLİK TESPİT RAPORU İÇİN GELDİKLERİNDE ÖNCEKİ TUTANAĞI BAZ ALIP, BUNU PROBLEM EDERLER Mİ? BİR DE BACAYI HALA SÖKTÜRMEDİK. PROBLEM OLUR MU?

TEŞEKKÜRLER:)

Üyeler Görebilir
@ümmihan şerefoğlu
durumu özetleyen bir dilekce ile basvuru yapip görüs alabilirsiniz. muhtemelen "GFB yenilenmesine gerekk yoktur" die bir yazi alirsiniz. bu haliyle basvuruya devam edebilirsiniz.

Üyeler Görebilir
PEKİ VALİLİK TESPİT RAPORU İÇİN GELDİKLERİNDE ÖNCEKİ TUTANAĞA BAKIYORLAR MI? UYGUNLUK YAZISINDA BU DURUMU BELİRTMEMİŞLERDİ.

Üyeler Görebilir
GFB zaten firmanın çalışıp eksikliklerini görmek ve onları gidermesi için verilen bir belge izin aşamasında mevcut durum neyse ona bakarlar ölçüm raporuyla mevcut durum uyumluysa mesele yok

Üyeler Görebilir
@ümmihan şerefoğlu
valilik tespit icin geldiklerinde uygunluk icin geldikleri zaman tutulan tutanaga bakmak isteyebilirler, ama bu konuda gorus alirsaniz tutanak ile birlikte gorus yazisini gosterirsiniz sorun kalmaz. ama gayri resmi sekilde gorusme konusuna ben de katiliyorum. uygunluk icin gelen kimse onunla bir gorusun ve onunyönlendirmesi ile hareket edin.

Üyeler Görebilir
@Hamdiye Güzel
@ritimsiz
Ankara İl Çevreyle yaptığım bir görüşmede değişiklikten önce GFB almış ve izin aşamasında olan firmaların alması gerektiği, yeni GFB başvurusunda bulunacak olan firmalardan ise izin sürecinde istenmediğini söylediler.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar, il çevre müdürlüğünde çalışan birkaç arkadaşım var. Onların söylediği "valilik tespit raporu emisyon ölçüm raporu formatından kalktı, emisyon konulu çevre izni başvurusunda kullanılmaya devam edecek" şeklinde idi. Bildiğim kadarıyla birkaç ilde uygulamada değişiklik olmadığını biliyorum.