Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Etüvde 1 saat 105°C’ de sabit tartıma getirilen filtre kağıdı hassas terazide tartılır. Hacmi belirlenen seyrelmiş olan numune süzme sistemindeki filtreden geçirilir. Süzme işlemi tamamlandıktan sonra pens yardımıyla filtre kağıdı alınır ve 105°C’ de etüvde 1 saat kurutulur. Kurutulan filtre kağıdı desikatörde soğutulur. Filtre kağıdı hassas terazide tartılır. Gerekli hesaplama yapılarak AKM miktarı mg/L olarak hesaplanır.
Analizde kullanılacak olan porselen dishler kül fırınında 20 dakika 550°C’ de sabit tartıma getirilir. Sabit tartıma getirilen dishlere filtre kağıdı içerisine konulur ve tartım yapılır. Kül fırınında 20 dakika 550°C’ de yakılır ve desikatörde soğutulur. Dish hassas terazide terazide tartılır. Gerekli hesaplama yapılarak UAKM miktarı mg/L olarak hesaplanır.
Toplam katı madde (TKM)/ toplam uçucu katı madde (TUKM) deneyi
Analizde kullanılacak olan porselen dishler kül fırınında 20 dakika 550°C’ de sabit tartıma getirilir. Sabit tartıma getirilen dishler hassas terazide darası alınır. Hacmi belirlenen numune dish içine konulur. 150oC’ de ısıtıcı tablada sıvı faz buharlaştırılır. 105oC’ de etüvde 1 saat kurutma işlemi gerçekleştirilir. Etüvden alınan porselen dishler desikatörde soğutulur. Soğuyan dishler hassas terazide tartılır. Bu tartım sonucu gerekli hesaplamalar yapılır ve TKM değeri mg/L cinsinden hesaplanır. Tartım sonrasında 550oC’ de kül fırınında 20 dakika yakılır. 20 dakikanın sonunda porselen dishler desikatöre soğuması beklenir. Soğuyan dishler tartılır ve gerekli hesaplamalar sonucunda TUKM mg/L cinsinden hesaplanır.
Seçil hanım ve İsmail bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.TKM si 0.45 olan bir katı maddenin TUKM si sizce kaçtır ben 0.19 buldum dogrumudur ?
Evet emin bey evsel 200 mg/l filtre kağıdının ağırlığı 0.0968 200 mg evsel numune bırakıldıktan sonra etuv de 1 saat 105 derecede kaldıktan sonra son tartım 0.0978 buna göre çıkan sonuç 0.50 emin bey doğru değil ?
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.