Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi

Üyeler Görebilir
MERHABA ARKADAŞLAR BEN BİR TAT. FİRMASINDA ÇEVRE MÜHENDİSİ OLARAK ÇALIŞIYORUM TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA AYIRMA BELGESİ BAŞVURUSU YAPMAMI İSTİYORLAR BU KONUDA YARDIMCI OLABİLRMİSİNİZ...
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz Merhaba Cem Bey;
Çalışmakta olduğum geri dönüşüm tesisinin TAT Belgesinin süresi yarın bitiyor. İki hafta önce başvuru dilekçesi verdiğim halde hala tesis ziyaretine gelmediler. Süremin yarın bitiyor olması bana bir sorun doğurur mu yoksa daha önce dilekçemi vermiş olmam yeterli mi?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba, 2 hafta önce dilekçe verdiyseniz şimdiye kadar gelmeleri lazımdı. Yarın tat belgesinin süresi bitiyorsa süre bitiminden dolayı belgede bulunan atık kodlarını alamazsınız. Naçizane tavsiyem bugün il çevre müdürlüğü ile görüşmeniz. Şunu da belirtmekte fayda var. Tat belgesinde bulunan kodlarınız geri kazanım lisansınız da varsa geri kazanım lisansı ile de atıkları alabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi TAT belgemde olan atık kodlarım Çevre izin ve lisans Belgemde de var. Geçen hafta görüştüğümde geçen hafta içersinde geleceklerini bildirmişlerdi. Ancak gelmediler. Şimdi görüştüğümde de dosyamla daha önce görüştüğüm beyefendinin değil başka bir hanımefendinin ilgilendiğini ve onunla öğleden sonra görüşebileceğimi söylediler. Bugün gelmeleri durumunda belge kaç günde çıkar ve geç çıkması durumunda atık alamama dışında herhangi bi cezai yaptırımı olur mu ? İlk kez bu süreçlerden geçiyotum umarım bir sorun yaşamam.
 
Üyeler Görebilir
@ESRAECE Esra hanım, herhangi bir idari yaptırım olmaz. Sonuçta siz başvuruyu başlattınız. Bugün mutlaka başvurunuz kime düştüyse onunla görüşün. Dediğim gibi, tehlikesiz atık geri kazanım lisansı ile atık üreticisinden atık alabilirsiniz. Örneğin tat belgesinde ve geri kazanım lisansına 070213 atık plastik kodu bulunuyor. Tat belgesi olmasa bile geri kazanım lisansı ile bu atık kodunu alabilirsiniz. Endişe edecek bir durum yok.
 
Üyeler Görebilir
Haklısınız Öğleden sonra dosyamla ilgilenen kişiyle görüştükten sonra halledemezsem Hüsnü müdürümüzü ziyaret ederim. Çok teşekkür ediyorum sizlere de ??
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba. toplama ayırma belge yenileme başvurusu yapacağım fakat 2. maddedeki il müdürlüğünden alınması gereken taahhütnameyi sadece elden mi almak zorundayız yoksa internet ortamından da alabiliyor muyuz? il müdürlüğü telefonları açmıyor maalesef.
size 2 sorum daha olacak. vaziyet planı illa ki ölçekli mi olmak zorunda? bir de bu proje özetinden kasıt iş akım şeması mı?
şimdiden teşekkür ederimm.

1586936269550.png
 
Üyeler Görebilir
Elif hanım merhaba, vaziyet planı ölçekli olmasına gerek yok. Sizin tesisde yer alan makine ve ekipmanlar ile atıkların nerede depolanacağını gösteren bir plan olup, word üzerinde çizim yaparak tesisin vaziyet planını oluşturabilirsiniz. Proje özeti ise sizin yapacağınız işin kısa tanımıdır. Örneğin; tehlikesiz atıklar atık üreticisinden alınır ve tesis içerisinde yer alan atık kodlarına göre geçici depolanır ve daha sonra lisanslı firmalara gönderilir gibi kısa bir özet hazırlayabilirsiniz. Taahhütname için il müdürlüğünden temin edebilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Taahhütnameyi ilgili müdürlüğün web sitesinde varsa veya forumda paylaşıldıysa temin edebilirsiniz yoksa elden almanız gerekebilir.

Toplama ayırma belgesi için ölçekli vaziyet planı verdiğimde oldu ölçeksiz word de çizip verdiğimde oldu. Bence tamamen il müdürlüğüne bağlı.

Proje özetinde de faaliyeti anlatmanız gerekiyor. 2 sayfa yazı hazırladığım da oldu, bakanlık formatında hazırladığımda.

Toplama ayırma belgesi başvurusunda istenen evrakların bir kısmı müdürlükten müdürlüğe değişmektedir bilginiz olsun.
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi ve @Oğuzhan Keskin ikinize de çok teşekkür ederim. iş akım şeması için hazırlamış olduğum ölçeksiz bir vaziyet planı elimde mevcut. il müdürlüğüne de ulaşamıyor iken en sağlıklısı o zaman hem gidip elden taahhütnameyi almak hem de belge yenileme için istenilen evrakların tam olarak listesini istemek olacak gibi. tekrardan teşekkür ederimm.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar herkese merhabalar,
toplama ayırma belgesi için bildiğiniz üzere radyasyon ölçüm cihazı bulunması ve cihazı kullanan yetkili birinin bulunması gerekiyor hurda metal atık koduna sahip firmalarda. denetim için il müdürlüğü geldiği zaman cihazın kalibre olup olmama durumuna bakıyor mu? yani ölçüm yapalım bir deneyelim gibi bir durum söz konusu mu?
 
Üst