Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar bir hastaneye tıbbi atık eğitimi vereceğim ama güncel haline baktığımda hangi atıkların tıbbi atığa girdiği konusunda ayrıntılı bir bilgi bulamadım.Tehlikeli ve tıbbi atıkların ayrımı konusunda vs.Kullanabileceğim bir döküman var mıdır?Slayt için.
Teşekkür Ederim,bilgilendirdiğiniz için bana şöyle bir soru yöneltildi hastaneden çıkan örneğin hepatit b li bir hastanın kanından alınan numuneyi lavabolara döküyoruz vs.yada bir virüs hem kan yoluyla hemde dışkı yoluyla bulaşabiliyor diyelim bunların hepsi kanalizasyona gidiyor.Biz o numune örneğini aldığımız kabı tıbbi atığa atıyoruz ama kanalizasyona dışkıyla birlikte gidiyor.Atıksuya karışıyor bunun için ne yapmalıyız?
Tüm hastanelerde böyle olduğunu düşünüyorum çünkü alınan bir önlem göremedim.
Lavaboya dökmek mi? Bu yasak. Onu geçtim imha da edemezler. ADR ye tabi olduğundan, Sınıf 6.2 Kat. B deniyor. Hastanelerde bu konuda ciddi sorunlar var zaten.
Bağlı bulunduğunuz ilin duyurularını takip edin. İl müdürlükleri senede 2 kez bu eğitimi açıyorlar (Ankara'da bu şekilde) ve sertifikayı da onlar veriyor.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.