Tüm Sınav Soruları Buraya

Üyeler Görebilir
Evet arkadaşlar derslerde sorulan vize, final tüm sınav sorularını bu başlık altında paylaşalım.

Paylaşım şekli
Üniversite :
Dersin Adı :
Dersin Hocası :
Sınavın Tarihi :
Sınav Soruları :

Bu şekli bozmazsak güzel bir arşiv yaparız. Hadi herkesi Bekliyorum.

Üniversite : Süleyman Demirel Üniversitesi
Dersin Adı : Katı Atıklar
Dersin Hocası : Yrd.Doç.Dr. İsmail Tosun
Sınavın Yılı : 2007 Güz
Sınav Soruları :

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
bu soru hakkında yardımcı olabilir misiniz? benim ve arkadaşımın çözümleri çok farklı.Yardım ederseniz çok sevinirim iyi günler..

15°C sıcaklığındaki su 25 cm çapında ve 450 m uzunluğunda dökme demir borudan akmaktadır. Akış esnasında sürtünmeden dolayı kaybolan toplam enerji yükü 7.3 m olduğuna göre borudan geçen debiyi hesaplayınız.

Üyeler Görebilir
hf=(128/ π ) x (dinamik viskoziteQL / ρgD⁴) yapıp burdan debiyi çekebilir miyiz?
yoksa reynold ve moody diyagramını kullanarak v değeri vererek mi çözmem gerekiyor?

Üyeler Görebilir
Organik bileşiklerde bulunan azot formlarını belirtiniz. Toplam azot, toplam Kjeldahl azotu ve oksitlenmiş azot türlerini açıklayınız

Üyeler Görebilir
Yardım edebilcek biri var mı bir tek bu soruda takıldım..
Bir su toplama havzasına,

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üyeler Görebilir
Organik bileşiklerde bulunan azot formlarını belirtiniz. Toplam azot, toplam Kjeldahl azotu ve oksitlenmiş azot türlerini ayrı ayrı açıklayabilirmisiniz

Üyeler Görebilir
Atıksu ve İçmesuyu arıtma tesisi işletmesinde önemli parametreler ve problemleri ve problemlerin çözüm yolları? hakkında elinde dökümanı olan varsa paylaşabilir mi?

Üyeler Görebilir
Merhaba, İçme suyu için ekteki Veysel Hoca'nın kitabından faydalanabilirsiniz. Atıksu için de Namık Kemal Üniversitesinden Sn. Tolga Tunçal hocamın hazırladığı PDF'i ekliyorum. İkisinden de elinizdeki tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Endüstriyel atıksu arıtımı bütünleme sınavım için bu soruda yardımcı olabilir mısınız @cm.mervan

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200716-133519_Office.jpg
    Screenshot_20200716-133519_Office.jpg
    123.6 KB · Görüntüleme: 43
Üyeler Görebilir
Ahmet Samsunlu'nun Atıksuların Arıtılması kitabında gerekli formüller yer almaktadır. Size tavsiyem kitapta yer alan formülleri kullanarak soruları çözebilirsiniz. İyi çalışmalar.