Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba, köy yakınında kurulmuş olan bir otomotiv yan sanayi firmasında çevre ve isg sorumlusu olarak çalışmaktayım. Suyumuz kuyu suyu olup kuyulardan çekildikten sonra buyuksehir su ve kanalizasyon idaresinin şebekelerinden bizlere ve köye dağıtılmaktadır. Köydeki söylentiye göre sular kanalizasyon sularıyla karışıyormuş idareye göre öyle birşey yok.. 3 ayda bir sularımızı halk sağlığı laboratuvarına gönderiyorum. Sularımızdan Ara ara koliform bakteri çıktı en son bugün aldığım sonuçlara göre 100 ml suda 90 tane koliform bakteriye rastlanmıştır. Sistemimiz kısaca şöyle ; Şebekeden alınan su bizim aktif karbon, tortu filtrasyon, kun antrasit, klor dezenfektan ve yumusatma reçinelerinden geçtikten sonra 22 tonluk havuzumuzda depolanmaktadır. Günde ortalama 8 ton su kullanımımız var ve arıtma depoda su azaldıkca calısmaktadır. Arıtıldıktan sonra su deposuna depodanda firma içerisine dağılmaktadır. Ayrıca işçilerin su içmek amacıyla kullandıkları sebiller var onlarda ters osmoz metoduyla artılmaktadır. Bu koliform çıkan su numunesi ise depodan sonra dağıtılan sudan alınan örnektir ve işçiler bu suyu çay olarak kullanıyorlar.. Size sorum tekrar 3 ayrı noktadan numune almak istiyorum,
1- ham su şebekeden gelen sudan
2- arıtma sonrası havuza doldurulan sudan
3- arıtma yapan sebillerden
1-ham sudan almammın sebebi eğer onlarda koliform çıkarsa buyuksehiri arayıp konuya mudahale etmelerini sağlamak
2- arıtma sonrası ve sebillerden almamın sebebi eğer arıtmamızda klor dezenfektan yapılıyorsaa koliform oranının 0 çıkması arıtmanın çalışıp çalışmadığını tartmak ve eğer orası ttemiz çıkarsa sorunun havuzdan kaynaklandığı ortaya çıkacak..
Arkadaşlar sizce ilerleyeceğim yol doğrumu bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinicem..
1- ham su şebekeden gelen sudan
2- arıtma sonrası havuza doldurulan sudan
3- arıtma yapan sebillerden
1-ham sudan almammın sebebi eğer onlarda koliform çıkarsa buyuksehiri arayıp konuya mudahale etmelerini sağlamak
2- arıtma sonrası ve sebillerden almamın sebebi eğer arıtmamızda klor dezenfektan yapılıyorsaa koliform oranının 0 çıkması arıtmanın çalışıp çalışmadığını tartmak ve eğer orası ttemiz çıkarsa sorunun havuzdan kaynaklandığı ortaya çıkacak..
Arkadaşlar sizce ilerleyeceğim yol doğrumu bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinicem..