@sefakopan
Sayın
@sefakopan ;
Özel sektörde çalışıyorum, diğer arkadaşlarımın da dediği gibi özel sektör sıkıntılı fakat ben o kadar sıkıntıya rağmen açıkçası hiç pişman olmadım özel sektörü seçtiğime zira üniversitenin ilk yıllarından itibaren hep özel sektör dedim ben. (Tabii; patrona kızıp "Hayy başlıycam işine, ben de kpssye girip memur olucam artık bee!!" diye aniden celallenip de söylenmelerimi saymıyorum

)
Fakat; sizin açınızdan düşünüyorum şimdi. Son sınıfsınız, bizim atamalarımızın olacağı bir yılda mezun oluyorsunuz. Ev geçindirme, acilen iş bulma gibi sıkıntılarınız yok; sonuç olarak hala öğrencisiniz. Okul derslerinizi yetiştirmeye çalışırken -ki son sınıf olduğunuz için sizi çok zorlayacaklarını sanmıyorum- KPSS'ye zaman ayırın derim ben de. Çünkü; eğer özel sektöre başlayıp da o zorluğu gördükten sonra geri dönüş yapıp memur olmaya karar verirseniz şu zamanki kadar rahat bir ders çalışma ortamı bulamayacaksınız. Neden diyeceksiniz? Hem iş hem KPSS/ders çalışmak insana ağır geliyor, işten çıkıp kursa gitmek (o da giderseniz..) yorucu oluyor. Hadi diyelim işten ayrılıp sınava hazırlanacaksınız; o zaman da o kursun/dershanenin parası nasıl ödenecek? Bir de belli bir yaştan/zamandan sonra aileden para da istenmiyor, insan onun manevi ağırlığının altında da eziliyor açıkçası.
Demem o ki; siz yine memurluk düşünmezseniz düşünmeyin ama önümüzdeki ilk sınava muhakkak girin, ama çalışıp da girin. Hatta önünüze bir puan hedefi koyup da girin ki başarabileceğinizin en iyisi olsun. Sonra da o puan bir kenarda dursun. Hiç belli olmaz, belki atamayla bir yere yerleşemezsiniz ama iyi bir belediye kadro açar ya da karşınıza hiç beklemediğiniz bir fırsat çıkar, KPSS puanı gerekir; sonra keşke elimde puanım olsaydı demezsiniz.
Kaldı ki zaten o sınava her gireni de memur yapmıyorlar ne yazık ki, siz sadece şansınız deneyeceksiniz..
O nedenle; bol şans diliyorum size