Son çökeltme havuzu yüzeyi̇ çamur problemi̇

Üyeler Görebilir
3a17cb0d-4097-4433-a6be-27a772d54117.jpg5e7cd709-e285-4cc5-933b-17b78a0f20f7.jpgMLSS=4600- İMHOFF=600 Çamurun çökeltme de bekleme saati sınır değer aralığıda 4-6 saat arasında. Oksijenler 1,5-2 mg/L arası devam etmekte. Geri devirler yeterli ve aktif ölü nokta oluşturmayacak şekilde. Bu görüntünün oluşmasının sebebi ne olabilir, ne yapabilirim ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Çamur yaşı 30- tesisten düzenli çamur çekimi sağlanıyor.

Üyeler Görebilir
30 dakikalık imhoff görüntüsü paylaşabilir misiniz?

Üyeler Görebilir
Çözüm
Üyeler Görebilir
Merhabalar Şule Hanım, ben tesisimde MLSS değerlerini 3500 mg/l üzerine çıkardığım zaman bu sonuçla karşılaşıyorum, diğer şartlarım sizinkiyle aynı sayılır. Bu sebepten ötürü MLSS değerini 3000 - 3500 mg/l aralığında tutuyorum. Tabi tesisinizin tasarımını da bilmediğim için detaylı bir şey söylemek doğru olmaz

Üyeler Görebilir
1731065931251.png Çamur kopmasının nedenleri arasında fazla oksijen dışında başka neler olabilir ? Düzenli çamur çekimide mevcut. Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. 🙏

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
sude erenHavalandırma havuzundan alındı ancak neresinden alındı o çok önemli. İki farklı noktadan alınan bir numunede yüzen tabaka varken diğerinde olmayabilir. Eşdeğer noktalardan mı alındı?
Havuzun ne kadar derininden alınıyor? Operatör merdiveni çıkıp üşenip hemen o kenardan yüzeyden alıp dönüyor mu mesela? Bunlar önemli.

Mükemmel işleyen bir tesiste yanlış noktadan alınan bir numune aynen fotoğraftaki gibi görünebilir.

Dediğim gibi dökmeyip uzun süre bekletmeniz gerek. 1 gün beklesin.

İyi çalışmalar.

Üyeler Görebilir
sude erenMerhaba Sude Hanım. Bu durumla ilgili "Atıksu Arıtma Tesisi Tesis Sorumlusu Eğitimleri" nden bir kesit gönderdim (Modül 4 ). Bu durumun birden çok sebebi olacağı gibi elinizde var olan parametre değerlerine göre muhtemel sebepleri eleyerek çözüm bulabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-11-08 155147.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-08 155147.png
    333.2 KB · Görüntüleme: 39