Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
MLSS=4600- İMHOFF=600 Çamurun çökeltme de bekleme saati sınır değer aralığıda 4-6 saat arasında. Oksijenler 1,5-2 mg/L arası devam etmekte. Geri devirler yeterli ve aktif ölü nokta oluşturmayacak şekilde. Bu görüntünün oluşmasının sebebi ne olabilir, ne yapabilirim ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Çamur yaşı 30- tesisten düzenli çamur çekimi sağlanıyor.
sule erenÇökme güzel görünüyor. Çökemeyen inorganik yabancı maddeler çok olabilir. Her çöktürme havuzunda bu durum görülebilir. Yüzey sıyırıcı bunları toplar zaten. Bazen dönemsel de yüzey kirliliği artabiliyor. Ben önemli bir problem görmedim.
Merhabalar Şule Hanım, ben tesisimde MLSS değerlerini 3500 mg/l üzerine çıkardığım zaman bu sonuçla karşılaşıyorum, diğer şartlarım sizinkiyle aynı sayılır. Bu sebepten ötürü MLSS değerini 3000 - 3500 mg/l aralığında tutuyorum. Tabi tesisinizin tasarımını da bilmediğim için detaylı bir şey söylemek doğru olmaz
sude erenHavalandırma havuzundan alındı ancak neresinden alındı o çok önemli. İki farklı noktadan alınan bir numunede yüzen tabaka varken diğerinde olmayabilir. Eşdeğer noktalardan mı alındı?
Havuzun ne kadar derininden alınıyor? Operatör merdiveni çıkıp üşenip hemen o kenardan yüzeyden alıp dönüyor mu mesela? Bunlar önemli.
Mükemmel işleyen bir tesiste yanlış noktadan alınan bir numune aynen fotoğraftaki gibi görünebilir.
Dediğim gibi dökmeyip uzun süre bekletmeniz gerek. 1 gün beklesin.
Adem PiştofoğluAdem bey çamur kopması 2 saat sonra oluyor ama 1 gün bekletip baktığımda kopan çamur tekrar dibe çökmüş oluyor. Bu neden olur bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
sude erenKopan kısım bir süre sonra tekrar dibe çöküyorsa yanlış oksijen kontrolü "olabilir". Teyit etmek için şu anda son çöktürme havuzunun çıkışından (savaklanan su) örnek alıp nitrat ölçümü yapabilirsiniz.
sude erenMerhaba Sude Hanım. Bu durumla ilgili "Atıksu Arıtma Tesisi Tesis Sorumlusu Eğitimleri" nden bir kesit gönderdim (Modül 4 ). Bu durumun birden çok sebebi olacağı gibi elinizde var olan parametre değerlerine göre muhtemel sebepleri eleyerek çözüm bulabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.