Süt endüstrisi atıksuları arıtılması

Üyeler Görebilir
Süt endüstrisi atıksularının arıtılması konusunda bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olur musunuz?

Üyeler Görebilir
merhaba;
daha önce forumda paylaşmıştım. Tekrar paylaşıyorum. Süt endüstrisi arıtma tesisi ile ilgili proje raporu ektedir.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Konu biraz eski ama bir süt işleme merkezi için 30m3/gün kapasiteli atıksu arıtma sistemine ihtiyacımız var önerileriniz nedir bize kaça mal olur

Üyeler Görebilir
Paket arıtma ile ilgili birkaç firma ile görüştüm paket arıtma onermediler. kubiay bey bu fiyata proje ve proje onay dosyası vs da dahilmidir acaba

Üyeler Görebilir
Danışmanlığını daha önceden yapmış olduğum firmada süt endüstrisi atıksularının arıtılması için paket arıtma yapılmamıştı, çünkü önerilmemişti

Üyeler Görebilir
İşini iyi yapan Süt Ürünleri sektöründe referansları olan atıksu arıtma firmaları ile irtibata geçip onlarla hareket etmek en mantıklısı, atıksu karakterizasyonunun belirlenip deşarj standartları ne olacaksa(SKKY Tablo 5.3 veya Kanalizasyon deşarj kriterleri) bu değerleri verebilecek bir proses tasarımı yapılırsa sonraki süreçte başınız ağrımaz.

Üyeler Görebilir
@can899
Fiyatlandırma için alıcı ortam deşarj standartına göre mi yoksa kanal deşarj standartına göre mi? bu bilgiler gerekli. Tesis nerede acaba?

Üyeler Görebilir
Aslında soruyu yanlış sordum. Sonu arıtma ile biten kanalizasyon sistemi olduğu zaman deşarj limitleri değiştiği için yapılan proje de değişiyor. Böylece daha uygun fiyatlara tesis kurulabiliyor.