NetCAD NETCAD Kullanım Kitabı

Üyeler Görebilir
arkadaşlar autocad programından sonra her mühendis arkadaşa mutlaka netcad programını öğrenmesini tavsiye ederim. özellikle proje üzeriine çalışan arkadaşlara.bu konu size yardımcı olacak çok güzel 400 sayfalık bir doküman var sizlerle paylaşmak istedim. kolay gelsin.

Link Hikmet Özgür tarafından eklenmiştir.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar ncz formatında ki netcad dosyasını dwg. autocad formatına dönüştürmem gerekiyor bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

Arkadaşlar ncz formatında ki netcad dosyasını dwg. autocad formatına dönüştürmem gerekiyor bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

Üyeler Görebilir
Yasin Bey;
netcad de Proje/farklı kaydet/ butonuna basın ve açılan pencerede en altta ki kayıt türünü tıkla ve sonra tamam de açılan pencerelere.
Kolay gelsin
upload_2016-9-3_18-2-44.png

Üyeler Görebilir
arkadaşlar bir sorum olacak, NETCAD hangi iş dallarında lazım olur genellikle? şunun için soruyorum, NETCAD genellikle arazi ve topografya tasarım çizim programı yani autocad gibi genel bir çizim programı değil. madencilik sektörü dışında hangi sektörlerde çalışan çevre mühendisleri bu programı kullanabilir.
teşekkürler.

Üyeler Görebilir
çok teşekkür ederim :)

@sdagtekin Merhaba benim bildiğim kadarıyla şehir plancıları, harita mühendisleri autocad yerine netcad kullanıyorlar. Çevre mühendisi olarak bu meslek dallarıyla koordineli olarak çalıştığın durumlarda,kısmen altyapı projeleri çizerken, kısmen çevresel etki değerlendirmesinde bazı harita ayarları yaparken netcad e ihtiyaç duyulabilir. Tabii daha tecrübeli meslektaşlarımız da bildiklerini paylaşırlarsa öğrenmiş oluruz.