Merhaba Arkadaşlar,
Ben bugün, bu eğitime gecikmeli de olsa katıldım. Biraz da erken çıkmak durumunda kaldım Açıkçası geç katıldığım için mi bilmiyorum ben anlatılanları kafamda netleştiremedim.
Anladığımı düşündüğüm ve anlayamadığım şeyleri yazmaya çalışacağım katılan arkadaşlar açıklarsa sevinirim.
İthal edilen kimyasalın piyasaya arz edildiği varsayıldığından, ithal miktarı 1 g bile olsa, sisteme girmemiz gerekiyormuş. Malzemeyi kendimizin üretimde kullanmamız bu durumu değiştirmiyor.
Ancak belki geç katıldığım için karışımların kimyasallar kayıt sistemine girilip girilmeyeceğini anlayamadım. Başlangıçta karışımların girilmeyeceği söylendi. Sonra bir ara karışım içindeki tehlikeli veya zararlı maddelerin girilmesi gerektiğini söylediler. En son yine karışımlarla ilgili herhangi bir girişin olmayacağını belirtildi.
Girişlere haziran ayında ya da sonunda başlayabileceğimizi söylediler. Maddeler için 1/6/2015 tarihine, karışımlar için 1/6/2016 tarihine kadar, sınıflandırma, etiketleme ve ambalajlama yapılabilir...
Bir de eğitimde "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları" hakkında taslak yönetmeliğin imzada olduğu söylendi. Yakın bir zamanda yürürlüğe girecekmiş. Özellikle GBF hazırlama yetkinliğinde aranan şartlar değişmiş. Taslak yönetmelik ektedir.