Kimyasal arıtma

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan endi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
karışık endüstrili atıksularda kimyasal arıtım metodları nelerdir?

KOI:4000 , AKM:1850, BOI:1700, TOPLAM FOSFOR: 20 TOPLAM AZOT: 70 mg/ lt giderimi için neler yapılmalıdır?

en modern teknolojiler nelerdir?
 
Üyeler Görebilir
Karışık endüstriyel atıksuların arıtma yöntemleri birleşik arıtma şeklinde olabilir. yani bütün kademeleri yapabilirsiniz fiziksel+kimyasal+biyolojik... Gelen debiye bağlı olarak bu tür sistemleri tasarlamanız lazım. Parametrelerin değerleri çok yüksek ve buna bağlı olarak kullanılacak ekipmanlarda seçilmesi lazım.
 
Üyeler Görebilir
Bu atıksu sadece kimyasal arıtımla giderilemez.Izgara,duruma göre kum ve yağ tutucudan sonra koagülasyon flokülasyon ünitesi ve biyolojik arıtım gerekli.En modern dediğinize göre koagülasyonu elektrokoagülasyon metodunu araştırabilirsiniz.Koagülasyon-flokülasyon ile KOİ'yi 1000 mg/lt civarına düşürebilirsiniz,BOİ'yi de KOİ deki gibi kısmen arıtabilirsiniz,AKM sıfıra yakın,Fosfor sadece ortofosfat ve katı formdaki miktarını giderebilirsiniz,azotunda sadece katı formda olan miktarını giderebilirsiniz.Kalan KOİ,BOİ ve TN miktarları için nitrifikasyon denitrifikasyon ünitesi şart.Yada param çok diyorsanız farklı metodlarda deneyebilirsiniz(Amonyak sıyırma,adsorbsiyon,kimyasal oksidasyon,...).Bunun dışında kimyasal arıtım ve biyolojik(nitrifikasyon ve denitrifikasyon ünitesi ile) arıtımla fosfor miktarı yeterli miktarda giderilemiyorsa,biyolojik arıtım ünitelerinin başına anaerobik tank ekleyebilirsiniz.Kolay gelsin.
 
Üyeler Görebilir
@gipcik

ama debiyi bilmeden elektrokoagülasyon yöntemini uygulamak çok doğru olur mu ? çünkü yüksek debilerde bu yöntem iş görmez
 
Üyeler Görebilir
Elektrokoagülasyon konusuna çok hakim değilim o yüzden araştırabilirsiniz dedim.Ama bildiğim kadarıyla yurtdışında elektrokoagülasyon yöntemi büyük ölçekli tesislerde de uygulanıyor.
 
Üst