Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar
Kütle denge sistemini kimler kullanmak zorunda. Sadece atık girdisi ve çıktısı olan tesisler mi kullanacak. Kımyasal ürünler (sabun, deterjan vb.) yapan yerlerde de kds kullaniliyormu??
Ayşe hanım merhaba, kütle denge sistemini tehlikeli atık geri kazanım ile tehlikesiz atık toplama ayırma ve/veya geri kazanım işlemlerini yapan tesisler kullanmak zorundadır. Bir de ambalaj atığı toplama ayırma ile geri kazanım yapan firmalarda kütle denge sistemine atık giriş ve çıkışını yapıyor.
Eğer tesisinizde dışarıdan atık alıp işlemiyor iseniz veya prosesinizde çıkan atığı minimizasyon işlemi adı altında geri üretimde kullanmıyorsanız kütle denge girmenize gerek yok. Fakat bahsettiğiniz proseste; çıkan atığı tekrar proseste kullanıyorsanız atık minimizasyon yazısı alıp kütle denge girmeniz gerekmekte.
Arkadaşlar merhaba ambalaj atığı toplama ayırma, tehlikesiz atık geri kazanım (plastik) ve ambalaj atığı geri kazanım(plastik) lisanslarımız mevcut. Kütle denge beyanlarını yaparken sadece 'gelen tehlikesiz atık' ve 'giden tehlikesiz atık' kısımlarını mı dolduracağım. Proses kısmında herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu?
Tuğba Hanım Merhaba, kütle denge sisteminde proses işlemlerine de gelen, giden tehlikesiz atıkları ve çıkan ürünleri beyan yapmanız gerekmektedir. Hatta ambalaj atıklarını da kütle denge sistemine girmeyi unutmayınız.
Teşekkür ederim Olgaç Bey. ambalaj atıklarınıda yapıyorum. Slaytta yüklemiş olduğum kısımları okuyunca sormak istedim. çünkü kitap evrak gönderiyoruz ve kabul ediyoruz tehlikesiz atık olarak ve hiç bir işlem yapmadan gdt ye gönderimini sağlıyoruz. çok hakim değilim açıkcası kütle denge kısmına o yüzden netleştirmek istedim.
@Mehmet Altuntaş merhaba R12 proses kodunu açtırmalısınız ; Ben aslında Ali Durak ile halletmiştim ama sanırım şu an [email protected] daha uygun olacaktır
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.