selamlar. konuyu hortlatmış olucam ama bu kategoriye yazmam gerekir diye düşündüm. bir şirkette, tesiste ya da vs'de kalite ve çevre yönetim sistemleri temsilciliği yapabilmem için sertifika mutlaka gerekir mi? yoksa bu şirketlere göre değişen bir durum mudur? sertifika gerekiyorsa nasıl bir sertifika gerekir? şu "8 sertifika 200 tl" falan gibi eğitimlerin sertifikalarının geçerli olacağını pek sanmıyorum açıkçası. bu bahsettiğim görevi 5 yıldızlı bir otelde yürüten çevre yüksek mühendisi bir abim, yaşadığım ilin ticaret ve sanayi odasının eğitimlerinin faydalı olacağını söylemişti, daha doğrusu o eğitimlerin kaliteli olduğunu söylemişti. bir de daha yüksek miktarlara bu eğitimleri veren kurumlar var, yüksekten kastım 1500-2000 tl gibi miktarlar. o eğitimler ve sertifikaları geçerli olur mu? ya da çok gerekli mi? bir de tse'nin eğitimleri var, onlar hakkında hiç bilgim yok, şu an askerde olduğum için pek araştıramıyorum da. son olarak da şunu sorayım; bu bahsettiğim görev için iç tetkik eğitim almak mecburi mi? bu sorularımı yanıtlarsanız ve beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinicem.