Hastaneler için çevre danışmanlığı hakkında

Üyeler Görebilir
'ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR YÖNETMELİĞİ EK-2 10.14 Hastane ve sağlık kuruluşları (yatak kapasitesi 20 ve üzeri olanlar).* şeklindeki hastaneler Sağlık Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu bir genelge ile yılbaşından sonra danışmanlık hizmeti almayacakmış' diye bir söylenti var. Bu genelge 81 ile de gönderilmiş. Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar, konunun doğruluğu ile ilgili yardımcı olabilirler mi?
 
Üyeler Görebilir
Özel bir eğitim alması gerekmiyor ancak; atık sahasında yazan "atık sorumlusu" kısmında değişiklik yapılabilir. Bir de sizin tarafınızdan, hastaneden çıkan tüm atıklarla ilgili detaylı bir eğitim verebilirsiniz. Hatta sınav yapıp, sınavdan başarılı olması hâlinde sembolik bir başarı belgesi de düzenleyebilirsiniz. ?
 
Üyeler Görebilir
Müge Hanım Merhaba,

Personel değişikliğinden dolayı tıbbi atık yönetim planınızıda güncellemizi tavsiye ederim. İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bbakanlığı veya Çevre İl Müdürlüğü tarafından tespit edilirse sorun yaratabilir.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba. Tıbbi atıklar için personelin eğitimli olması gerekir ancak ilk eğitimleri bir çok hastane kaçırdı. Ayrıca yapılan denetimlerde şimdilik bahsedilen sertifikayı istemediler sorun etmediler. Tıbbi atıj yönetim planında yılda bir defa hazırlanması gerektiği yazdığını hatırlıyorum. Ciddi bir sorun teşkil etmeyecektir.
 
Üyeler Görebilir
İl Sağlık Müdürlüğü içi Tıbbi Atık Yönetim planında güncelleme yapıp , Çevre için de siz eğitimini verebilirsiniz. İl Çevre Müdürlüğü eğitim açtığında da katılımı kendileri sağlarlar.
 
Üst