Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aslı hanım, çevre mevzuatına ilişkin çevresel gürültü ölçümü yapacak personelin a tipi, akustik ölçümler yapacak ve gürültü haritaları hazırlayacak personelin ise b tipi sertifika programlarına katılarak programı başarı ile tamamlaması gerekiyor. Bu eğitimler de belirli dönemlerde odtü de ve sanıyorum boğaziçinde düzenleniyor.
bak bu adresde gürültü sertifikası veren kurulusların adresleri var oradan takip edebilirsin.Gürültü ölçümü yapabilmek için ölçüme giden arkadaslarından 1 kişinin sertifikası yani işi bilmesi yeterli diğeri iç eğitim alarak da yanında gidebiliyor.Sertifika almak en iyisi tabiki
Arkadaşlar merhaba gürültü ölçümü esnasında doğrulama yapmak için kalipratörle ölçüm yaptığında 94 okuması gerekirken 93 okuyorsa bunun belirli bir belirsizliği varmıdır standarda baktım 1996-2 ve 1996-1 de göremedim + 1 -1 diye biliyordum fakat bu belirsizlğin yanlış olduğunu belirli bir yüzdelik oranın olduğu ifade edildi bilen varsa yardımcı olabilirmi?
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.