Endüstriyel atıksu deşarj sınır değerleri

Üyeler Görebilir
Su kirliliği kontrolü yönetmeliği sektör petrol sanayii ( petrol dolum tesisleri ve benzerleri
9 kapsamında anlık numune alındığında analiz sonuçları 2 saatlik mi 24 saatlik kompozit numune değerlerine göre kıyaslanıp cezaii işlem uygulanır bilen bi meslektaşım yardımcı olursa sevinirim

Üyeler Görebilir
@sule eren 2 saatlik numunelere göre cezai işlem uygulanır. Eğer iç izleme numunesi ise kötü çıkan sonuç üzerine 10 iş günü içerisinde 2 analiz daha yapılıp aritmetik ortalaması alınır. Bu iki analiz sonuçlarında ilk analizde iyi çıkan parametrelerden sınır değeri geçen olursa o da değerlendirmeye alınır.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Sınav sorularında bir şey daha dikkatimi çekti. Bu konu da da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

KKY'de tablo 7.4 giren bir tesis için denetim amaçlı numune alınmış.

maden sanayii-seramik ve topraktan çanak-çömlek yapımı ve benzerleri
KOİ= 80
AKM= 100
kURŞUN=1
KADMİNYUM=0.1
ÇİNKO=3
pH=6-9

Bu sonuçlarla firmaya cezai işlem uygulanması için sonucun en fazla ne olması lazım ? demişler ama cevaplarda 82,85,96,100.
ancak en fazla cümlesini anlayamadım. Sınır değer aşınca ceza kesilmez mi zaten @Özgün Yağız ÖZGÖREN yardımcı olabilir misiniz lütfen.

Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Cem YılmazMerhaba. 24 saatlik kompozit numune diye bir şeyin kalmadığı ile ilgili bir resmi yazı veya duyuru paylaşabilirmisiniz. Ben yönetmelikleri kontrol ettim fakat 24 saatlik kompozit numune ibareleri mevcutta hala duruyor. Kaçırdığım bir durum varsa yakalamak istiyorum .

Ben limit değerleri sizin gibi genelleme yaptım. %20 pay kısmını limit olarak 0 çıkması gereken paratmereleri düşünerek yazmışım. Bu konuda hatırlatma yaptığınız için de teşekkür ederim :)

Üyeler Görebilir
sule erenAnlık numune ve 2 saatlik kompozit numunenin sonuçları farklılık gösterebilir. Normalde tabloya göre alınması gereken 2 saatlik kompozit veya 24 saatlik kompozit numune iken anlık numune alınmasının sebebi, o saatler arasında yeterli miktarda suyu bünyesinde bulunduramamasından kaynaklıdır. Örneğin; saatlik kompozit numune alması için deşarj noktasına kuracağı cihazın 2 saat boyunca az miktarda numune alabilmesi gerektiği için, deşarjınızın kesintisiz 2 saat ve üzeri olması gerekmektedir. Bu durumu sağlayacak miktarda deşarj suyunuz yoksa (deşarj yarım saat veya 1 saatte depoyu boşaltıyorsa gibi.) anlık numune alınır ve bu numune 2 saatlik kompozit numune olarak geçelilik kazanır.