E-çevre izinleri (arşiv)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Can Güney Uyar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

@Sevinç, member: 784
Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

@Sevinç, member: 784

Yeterli

@Sevinç, member: 784

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
İyi günler, benim bir sorum olacaktı. Çevre görevlisiyim, çalıştığım firma adına sisteme Danışman Firması olarak kayıt yapmam gerekiyor. Firma imza yetkilisi kısmına firma yetkilimizin ismini girmemiz gerekiyor sanırım, ancak firmada benden başka mobil imza sahibi yok. Firma için kayıt ve belge işlemlerini gerçekleştirirken kendi mobil imzamı kullanabilir miyim? Yoksa firma için de mobil veya e-imza mı almamız gerekiyor?
Şimdiden teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
@_Ozlem_
Vekalet alırsanız kendi mobil imzanızı kullanabilirsiniz. Vekalet size verilmiyor ise firma yetkilisi operatörlerden parasıyla emrederek mobil imza satın almalı. :)
 
Üyeler Görebilir
herkese merhaba, karışık bir sorum olacak ama tat tesisinde çalışıyordum.2011 de e izin sayfasından bu firmanın lisans işlemlerini yürüttüm ve daha sonrasından çevre bilgi sisteminden aynı kullanıcı adı ve şifreyle girip tesis kullanıcıları bölümünde adımı görüyordum. Şimdi ben başka bir tat tesisindeyim. Eski firmaya da başka bir arkadaş işe başladı. Çevre bilgi sistemine aynı kullanıcı adı ve şifresiyle girdiğim zaman tesis kullanıcı bölümünde eski firmada gözüküyorum ve o firmayada yeni başlayan arkadaşında adını görüyorum. Bu çevre bilgi sisitemine giriş yaptığım kullanıcı adı ve şifresi eski firmamınmı oluyo oyüzdenmi yeni arkadaşıda görüyorum. ve orda benim adımın durması normalmi. Ayrıca yeni firmama kendimi nasıl atamalıyım. Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir :) şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
 
Üyeler Görebilir
@Birgül Bakanoğlu
Bu çevre bilgi sisitemine giriş yaptığım kullanıcı adı ve şifresi eski firmamınmı oluyo evet eski firmanızın oluyor çevre görevlilerinin çevre bilgi sisteminde sayfası yok diye biliyorum.
orda benim adımın durması normalmi bence değil ; Çevrimiçi çevre izinleri safyasından eski tesisinizden işten ayrılmanız gerekiyor işten ayrıldığınızda çevre bilgi sisteminden düşersiniz.
eski tesisnizden ayrıldıktan sonra" sistem üzerinde" kendi şifreniz ile" çevrimiçi çevre izinleri port." yeni tesis ile protokol yapın. umarım anlatabilmişimdir.:)
 
Üyeler Görebilir
Teşekkür ederim yasmur ama kafama takılan bu çbs açıldığında biz firma olarak kullanıcı adı kod ve şifre için başvuruda bulunmadık ve e izin de kullandığım kendi kullanıcı adım ve şifremle denedim ve girebildim. Benim kafamı karıştıran nokta bu madem o firmanın sistemi neden benim kullanıcı adım ve şifremle girebiliyorum. Ayrıca e izin sayfasından firmadan çıkışımı yaptırdım. Hatta firmada il çevreye sigorta dökümlerini gönderdi. Yani ordan silmek için daha ne yapmalıyım? Birde sistem üzerinden kendi şifreniz ile girip tesis ile protokol yapın demişsiniz bu çevrimiçi çevre görevlisi ve çevre izinleri sisteminden bahsediyorsunz değil mi?
 
Üyeler Görebilir
@Birgül Bakanoğlu
ama kafama takılan bu çbs açıldığında biz firma olarak kullanıcı adı kod ve şifre için başvuruda bulunmadık ve e izin de kullandığım kendi kullanıcı adım ve şifremle denedim ve girebildim. Benim kafamı karıştıran nokta bu madem o firmanın sistemi neden benim kullanıcı adım ve şifremle girebiliyorum Bence sisytemsel bir hata var çevre bilgi sisteminde çevre görevlilerinin %98 eminim sayfaları yok.bence bu konuyu sisteme bakan Sedat Azizoğlu,canguney,infoalper ile görüşün.
Ayrıca e izin sayfasından firmadan çıkışımı yaptırdım. Hatta firmada il çevreye sigorta dökümlerini gönderdi. Yani ordan silmek için daha ne yapmalıyım? Çevrimiçi çevre izinleri sayfasından kendi kullnıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın......>tesis işlemleri.....>işletme protokol işlemleri.....>ekli dosya 1 de bilrtilen gibi işten ayrılmanız yeterlidir.
Birde sistem üzerinden kendi şifreniz ile girip tesis ile protokol yapın demişsiniz bu çevrimiçi çevre görevlisi ve çevre izinleri sisteminden bahsediyorsunz değil mi? Evet
 
Üyeler Görebilir
yasmur sistemden anlattığınız gibi çıkışı yapmıştım zaten. Daha başka bir şey yapmam gerekmiyor demekki. Bahsettiğiniz gibi sistemde yada başka bi yerde bir hata var sanırım. Buarada benden sonra işe başlayan arkadaşta işten ayrıldı. Çbs ye girdiğimde ben onuda görüyorum :) İnşallah bir çözüm yolu bulacağım teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Proje onayı alınmış bir AAT için GFB ve Çevre İzni belgesini almamız lazım. Bununla ilgili bakanlığın "ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK" dosyasını inceledim fakat dosyaların içinde kayboldum çıkamıyorum. 2009 da çıkan bu yönetmelikte yaklaşık 6 kez değişiklik yapılmış. Yönetmeliğin en son haline nereden, nasıl ulaşabilirim.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar sizden bir konuda yardım isteyecektim. belediyemizin atıksu arıtma tesisinin STABİLİZE ARITMA ÇAMURU KULLANIM İZNİ ve DEŞARJ İZNİnin süresi dolmuştur. yenilemek istiyoruz bunun için ne yapmamız gerekiyor nerden başlayacağız işlemlere? (2 adet çevre görevlimiz var ve çevre yönetim birimimiz kuruldu.)
 
Üst