Bekra

Üyeler Görebilir
Değerli Meslektaşlarım,

Seveso bildirimi var daha onu anlamadan bekra bildirimi nedir ya? benim tesisimde ne bekra nede seveso bildirimi var. şimdi nerden ve nasıl başlıcam
 
Üyeler Görebilir
Büyük Endüstriyel Kaza Risklerinin Azaltılması (BEKRA)/İşletmeciler İçin Rehber

28.09.2015
“Büyük Endüstriyel Kaza Risklerinin Azaltılması (BEKRA)/İşletmeciler İçin Rehber”in hem İngilizce hem de Türkçe versiyonlarına
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
başlığından ulaşılabilmektedir.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


Bilgilerinize.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Rehberde sisteme giriş için aşağıdaki bilgiler yer almaktadır. Ancak "
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
" adresi "
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
" adresine yönlendirilmekte ve giriş yapıldığında bekra bildirim sistemi bulunmamaktadır. Seveso bildirimi ise daha önce yapılmış olmasına rağmen şuan bildirim yapılmamış olarak gözükmektedir. Konu ile ilgili bilgisi olan var mıdır? Yardımlarınızı beklerim.

1. Daha önce Seveso Tesisleri Veri Girişi sistemi üzerinden onaylı kullanıcı adı ve şifreleri ile

bildirimde bulunan kullanıcıların bildirimleri BEKRA Bildirim sistemine taşınmıştır.

2. Sisteme
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresinden giriş yaparak bildiriminizi güncelleyeniz.
 
Üyeler Görebilir
Bekra sisteminde artık toplama kuralını biz yapıp öyle beyan edecekmişiz peki toplama kuralını tam olarak bilen varmı nasıl yapılacak bir örnekte yok şuan bildirim yapan arkadaşlar varmı acaba?
 
Üyeler Görebilir
Güncelleyin derken yeniden bildirimi mi kastediyor anlayamadım. En altta seveso bildirimi görünüyor zaten. :kötü:

edit: En mantıklı hareket yeniden bildirim yapmak gibi geldi, aynı bildirimi tekrarladım.
 
Üyeler Görebilir
Eski beyanlar sistem üzerinde görülebilir durumda ancak bildirim olarak kabul edilmiyor. Yeniden beyan girişi yapılması gerekiyor.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar 2015 yılında yaptığım seveso bildirimi bekra üzerinde gözükmüyor, 2014 yılında yaptığım bildirim gözüküyor. acaba sevesodan bekraya geçerken data kaybı mı oldu?
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,Toplama kuralı biraz karışık, fakat SEVESO III direktifi Ek-1 not'ü dikkatli okuyunca anlaşılmayacak bir konu da değildir. Özet olarak bildirimlerimizi aynı SEVESO sistemindeki gibi yapıyoruz. Tesis sınıfını belirlemek için ise toplama kuralını uyguluyoruz. Günümüzde her şey beyana dayalı biliyorsunuz. Kuralı doğru uygulayıp tesis sınıfını belirleyip ona göre Güvenlik raporu, BKOP hazırlatıyoruz. Yanlışım var ise düzeltin lütfen.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
--> BU ADRESTE BEKRA İLE İLGİLİ BİRÇOK AÇIKLAMA BULUNMAKTADIR.
SEVESO III EK-1 NOT 4:

1. Tehlikeli maddelerin eklenmesini ya da tehlikeli maddelerin kategorilerini yöneten aşağıdaki kurallar uygun olan yerlerde uygulanacaktır:

Bir tehlikeli maddenin ilgili niteleyici miktara eşit ya da daha yüksek seviyede bulunmadığı bir tesiste, tesisin bu Yönetmelik ’in ilgili gereklilikleri kapsamında olup olmadığını belirlemek için aşağıdaki kural uygulanacaktır.

Aşağıdaki toplam 1’e eşit ya da daha büyük ise, bu Direktif üst sınıf tesislere uygulanacaktır:

q1/QU1 + q2/QU2 + q3/QU3 + q4/QU4 + q5/QU5 + …
Burada:
qx = Bu Ek’te Bölüm 1 ya da 2’de yer alan x tehlikeli maddesinin miktarı (ya da tehlikeli madde kategorisi).

QUX = bu Ek’te Bölüm 1 Sütun 3 ya da Bölüm 2 Sütun 3’te yer alan x tehlikeli maddesi ya da kategorisi için ilgili niteleyici miktar.

Aşağıdaki toplam 1’e eşit ya da daha büyük ise, bu Yönetmelik alt sınıf tesislere uygulanacaktır:

q1/QL1 + q2/QL2 + q3/QL3 + q4/QL4 + q5/QL5 + …
Burada:
qx = Bu Ek’te Bölüm 1 ya da 2’de yer alan x tehlikeli maddesinin miktarı (ya da tehlikeli madde kategorisi),

QLX = bu Ek’te Bölüm 1 Sütun 2 ya da Bölüm 2 Sütun 2’de yer alan x tehlikeli maddesi ya da kategorisi için ilgili niteleyici miktar.

Bu kural, sağlık tehlikeleri, fiziksel tehlikeler ve çevresel tehlikelerin değerlendirilmesi için kullanılacaktır. Dolayısıyla, üç defa uygulanması gerekmektedir:

(a) Bölüm 2’de akut toksisite Kategori 1, 2 ya da 3 (solunum yolu) ya da STOT (Specific Target Organ Toxicity): SE Kategori 1 altında listelenen tehlikeli maddeler ile Bölüm 1’de Kısım H, H1 – H3 girdileri altındaki tehlikeli maddelerin eklenmesi için;

(b) Bölüm 2’de listelenen patlayıcılar, yanıcı gazlar, yanıcı spreyler, oksitleyici gazlar, yanıcı sıvılar, kendi kendine tepkimeye giren madde ve karışımlar, organik peroksitler, piroforik sıvılar ve katılar, oksitleyici sıvılar ve katılar gibi tehlikeli maddeler ile Bölüm 1’de Kısım P, P1 – P8 girdileri altındaki tehlikeli maddelerin eklenmesi için;
(c) Bölüm 2’de listelenen, su ortamı için tehlikeli akut kategori 1, kronik kategori 1 ya da kronik kategori 2 altındaki tehlikeli maddeler ile Bölüm 1’de Kısım E, E1 – E2 girdileri altındaki tehlikeli maddelerin eklenmesi için.

Bu Yönetmelik ’in ilgili hükümleri, (a), (b) ya da (c) ile elde edilen toplamların 1’e eşit ya da daha büyük olduğu durumlarda uygulanır.
 
Üyeler Görebilir
Bende aynı dertten muzdaribim. Örnek bir yağımız var ve tehlikeli bileşneleri içerisinde 2-3 madde var. Bunları tek tek girecek miyiz. Lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,
BEKRA sistemi ile ilgili bütün dökümanları inceledim ancak bu işin pratiğini güzel kısa bir özetle sunabilecek biri var mı?
Örnekle anlatabilecek biri varsa çok sevinirim. sisteme girip denemeye çalıştım fakat hesaplama kısmını nereye yazıyoruz. tam olarak çıkamadım içinden. BEKRA'ya kayıt yapan arkadaşlar var mı ?
 
Üyeler Görebilir
@DEMET AKMAN
NASIL YAPTIĞINIZI ANLATABİLİR MİSİNİZ? ÖNEĞİN KARIŞIM OLAN KİMYASALLARI NASIL KAYDETTİNİZ? KARIŞIMLARDA BİRDEN FAZLA CAS VE EC NUMARASI OLABİLİYOR, BÖYLE DURUMLARDA EC VE CAS NUMARASINA NE YAZDINIZ?
 
Üst