Bekra

Üyeler Görebilir
Değerli Meslektaşlarım,

Seveso bildirimi var daha onu anlamadan bekra bildirimi nedir ya? benim tesisimde ne bekra nede seveso bildirimi var. şimdi nerden ve nasıl başlıcam
 
Üyeler Görebilir
@hakan çağlar

Ftalik Anhidrid Cas No: 85-44-9
Bunu Bekrada sisteme girdiğimde "Zararlılık Kategorisi Seçilmemiş Kimyasallar" kısmında listeleniyor. Yani bu kimyasal hesaplamaya katılmıyor öyle mi?
 
Üyeler Görebilir
Ben bunu zararlılık kategorisine sokamıyorsam o zaman hangi kategoriye göre hesaplama yapacağım?Bu sebepten hesaba katılmaz diye düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: C74
Üyeler Görebilir
Merhaba biz fabrikamızdaki kimyasalların MSDSlerini inceledik ancak bir kimyasalın H1, H2, H3, E1, E2, P1a,P1b,P... özelliklerinden hangisine girdiğini MSDS bilgilerinden bulamadık acaba bu sınıflandırmayı yaparken neye dikkat etmeliyiz? ya da bu sınıflandırmanın yapılması için bize yol gösterecek bir doküman mevcut mudur?
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Bekra Bildirimi yaparken ilk önce kimyasalınızı cas numarası ile sistemde aratmayı deneyin eğer kimyasalınız bir karışım değilse. (MSDS 'de cas numaraları mevcut) Bir karışımsa ve cas numarası bulunmuyorsa ismi ile aratın. sistemde çıktığı gibi tonajını girip bildirime ekleyebilirsiniz. zaten zararlılık kategorilerini otomatikman sistem kendisi seçecektir.
Eğer sistemde kayıtlı olmayan bir kimyasal giriyorsanız, MSDS'inde mevcut olan H'lı kodları ekleyin (H225,H411 vs.) sistem size hangi kategoriye girdiğini seçenekler halinde sunacak H1 mi? , H2 mi ?, P5c mi diye. Yönetmeliğin ekinde bulunan H1,H2... tanımlamalarından yola çıkarak MSDSleride kontrol ederek hangi kategoriye girdiğini kendiniz seçebilirsiniz. daha sonra tonajı girerek bildirimde bulunabilirsiniz.
Tüm kimyasalları girdikten sonra kimyasalların hepsi sıralanmış olacaktır zaten Adlandırılmış, Adlandırılmamış ve Zararlılık kategorisi olmayanlar diye.
Toplama kuralında Adlandırılmış kimyasallar için Bölüm 2deki alt ve üst sınır değerleri, Adlandırılmamış kimyasallar için Bölüm1 deki alt ve üst sınır değerleri kullanılır. Zararlılık kategorisi olmayan kimyasallar toplama kuralına eklenemez.
umarım açıklayıcı olmuştur.
iyi çalışmalar dilerim.
 
Üyeler Görebilir
Teşekkürler kimyasallarımızın cas numaralarını çıkardık bir tanesini denediğimde sizin dediğiniz gibi 3 buton çıktı P5a mı P5b mi P5c mi diye bunun yorumunu yapamamıştık o zaman seçim yaparken belli bir kriter yok MSDS İne bakıp mantığımıza uygun gelen seçeneği seçeceğiz. Yardımlarınız için teşekkürler Bağdagül BAKIRTAŞ.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaslar ekstrude polistiren ısı yalıtım levha üretimi yapan bir firmam var . Firmamın Bekra ya dahil olup olmadığını bilmiyorum yıllık kullanılan malzemeler bunlar. MSDS leri de mevcut. Bir sonuca nasıl ulaşabilirim?
 

Ekli dosyalar

  • KULLANILAN MALZEMELER.png
    KULLANILAN MALZEMELER.png
    117.3 KB · Görüntüleme: 72
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar kafamı karıştıran bir kısım var beyan yaparken, size şimdi adım adım söyleyeceğim takıldığım yeri. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-Kimyasalı CAS numarasıyla aratıyorum çıkmıyor.
-Sonra diğer tehlikeli madde ekle diyorum.
-istenilen bilgileri dolduruyorum.(türkçe adı, ingilizce adı, cas no ve H değerleri gibi)
-Seç butonuna tıklayıp bildirimi tamamlayacakken çıkan uyarı yazısında " Kimyasalınız EK-1 listesinde bulunmamaktadır. Devam etmek istiyor musunuz?" yazıyor.
Devam etmem gerekiyor mu? Yoksa o kimyasal beyana dahil olmuyor mu?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Devam etmek istiyorumu tıklayın. ama bu kimyasalı toplama kuralında kullanmayacaksınız zararlılık kodu olmadığı için. zaten bildirimi yaptıktan sonra zararlılık kodu olmayan kimyasallar sınıfına girecektir.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, bekra sisteminde cas numarasını arattığım tehlikeli madde bulunamıyor, ancak benden önceki bir arkadaş aynı bildirimi aynı cas no ile yapmış. Bakanlığı aradım, bana maddeyi ekleyin dediler. Maddeyi sıfırdan ekleyeceğim bir buton göremiyorum.
 
Üyeler Görebilir
@Alpino

Madde bulunamıyorsa, sayfanın aşağısında "Diğer Tehlikeli Madde Ekle" diye turuncu bir buton çıkıyor. Oradan manuel olarak ekliyorsunuz.
 
Üyeler Görebilir
mrblar bir firma hem kimyasal tedarik ediyor hemde kimyasal üretiyorsa bekra sistemine hem tedarik edilen hem üretilen kimyasalları mı gireceğiz yoksa sadece tedarik ettiklerini mi???
Teşekkürler
 
Üyeler Görebilir
Bildirimin amacı kaza anında firmanızda anlık olarak bulunan ve Bekra kapsamına giren max kimyasal miktarları bildirmek. Firmanızda depolanan ham madde yada ürün kapsama giriyor ise bildirmeniz gerekir. Sonuçta hepsini depolamış oluyorsunuz.
 
Üyeler Görebilir
mrblar,
MSDS lerin güncel olması gerekli mi? bi de miktar olarak en yüksek miktarı mı alacağız yoksa yıllık 2018 de alınan miktarı mı isteyeceğiz firmadan ?
teşekkürler iyi çalışmalar
 
Üyeler Görebilir
@Akif Güvercin

MSDS'lerin Türkçe ve güncel olması tabi ki gerekli. Tehlikeli kimyasalın "AYNI ANDA NE KADAR DEPOLANDIĞI" verisi gerekiyor. Yönetmelikte de bu ibare geçmekte.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar;
LNG için beyanları nasıl yaptınız. aslında bir karışım fakat adlandırılmış madde listesinde olduğu için türkçe adı kısmına lng yazıp arattığımda bir cas no çıkıyor, fakat sds'te karışımın içindeki tüm cas no lar ayrı ayrı yazdığı için %85i olan metan cas nosu seçilmeli diye düşünüyor danışmanım. bu durumda depolama alt sınırı değişiyor nasılilerlemeyiliz sizce.
 
Üyeler Görebilir
lng zaten sistemde kayıtlı bir kimyasal. sistemde kayıtlı olanı seçmeniz gerekmektedir. ne kadar yüzde olarak metan fazla olsa da sonuçta bu bir karışım,farklı bir kimyasal ve farklı tehlikelilik kodu içermekte.
 
Üyeler Görebilir
ben de aynı fikirdeyim fakat danışmanım ısrarla alevlenir gaz olarak beyan yapmak istiyor emin olmak için yazmıştım teşekkürler yorumunuz için.
 
Üyeler Görebilir
Miktarı girerken *" Bu kısım doldurulurken yönetmeliğin EK-1 Giriş 4. Maddesi esas alınmalıdır" diyor burdaki 4. madde hangisi oluyor arkadaşlar
 
Üst