Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir kimyasal maddenin beyanı yapılıp yapılmadığını öğrenmek için malzeme güvenlik formu ile Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmeliğe bakmak gerekir. İlgili yönetmeliğin ekinde yer alan Bölüm 1-Tehlikeli Maddelerin Zararlılık Kategorileri ile Bölüm 2-Adlandırılmış Tehlikeli Maddeler başlıkları yer almaktadır. Sizin proseste kullanmış olduğunuz boya ve tinerin malzeme güvenlik formu ile yönetmeliğin bu maddelerini irdelemeniz gerekir. Eğer bir kimyasal madde bu yönetmelik kapsamına girmiyorsa kapsam dışı beyanı yapılabilir.
Olgaç Sürmelihindimerhaba, tesislerde yerleşik olarak bulunan mazot tankları veya jeneratörler için yakıt depolarını motorin depolandığından dolayı BEKRA bildirimi yapıyor idik diye hatırlıyorum. BEKRA eklerinde petrol türevli ürünler olarak alt başlıkta motorin yer almıyor, değişiklikli mi oldu? beyan zorlunluluğu mevcut mudur acab?
Cem YılmazTeşekkürler, sanırım dizel yakıt olarak bakmak gerekiyor. Dizel(motorin) yakıt deposunu için bekra bildirimi yapmak gerekli midir, netleşemedim.
sdagtekinBildirim yapmanız gerekli. Nihayetinde tanımlanmış bir tehlikeli madde ve depolama tankı da var. Ben özellikle hazır beton tesislerimde, motorin deposu olduğu için Bekra beyanı yapmaktayım.
Cem Yılmazby jeneratör beslemesi için bulun yakıt depolama dahi olsa yapılmalı o halde değil mi?
Sizde Bölüm 2 madde 34 üzerinden yapıyordunuz o halde .
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.