Bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği

Üyeler Görebilir
BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 17.06.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27967

Amaç: Bu Tebliğin maksadı, bir faaliyet sonucunda ortaya çıkan bazı tehlikesiz atıkların çevreye olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, atık miktarının azaltılması, geçici depolanması, geri kazanım tesislerinin kurulması ve bu tesislerin çevreyle uyumlu yönetiminin sağlanmasına yönelik prensip, politika ve programların belirlenmesi için gerekli idari ve teknik esasların düzenlenmesidir.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
@Çağlaa
Presleme fiziksel bir işlemdir doğru ama önce birşey sorayım kapasite raporunuz mu var, kapasitesizlik mi?

Üyeler Görebilir
@Çağlaa
:D kapasitesizlik alarak tehikesiz atıklar toplama ayırma belgesi alınabiliyor.kapasite raporunda ekipman olarak pres makinesinden akabinde %... verim*saat şeklinde bir üretim/tüketim şeklinde hesaba dahil edildiyse kullanabilirsiniz tabiki :)

Üyeler Görebilir
@Gülay Kudret Birdal
Kapasite raporunda yoksa kapasite raporunu yenileme şartıyla pres yapabilir miyiz acaba? Pres yapmamız lazım bizim! :D

Üyeler Görebilir
@Çağlaa
yapabilirsiniz tabiki. kapasite raporunu sormamın sebebi kapasiteyi her ne kadar değiştirmese de üretime/tüketime (sadece malzeme üretmek/tüketmek olarak algılamayın) ekipman eklendiği için kapasite raporunda bildirmek gerekebilir.Ticaret odası kapasite birimine sorun eklemek gerek diyeceklerdir zannımca

Üyeler Görebilir
Bir de 4. maddenin (h) bendinde toplama ayırma tesisi tanımına "fiziksel işlemlerin uygulanabildiği" ibaresi eklenmiş. Bu kırma işlemi yapabiliriz mi demek oluyor acaba ? :D Daha önce susuz plastik kırma işlemi için Geri dönüşüm tesisi lisansı isteniyordu yönetmelikte, artık fiziksel işlem olarak algılayıp kırma işlemi yapabilirmiyiz ki :D

Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba;
bu tebliğe göre benim anlamadığım tehlikesiz atık üreticilerin bildiriminin nasıl yapacağı ve bu atıkların içeriğinin ne olduğu yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üyeler Görebilir
@ÇağlaaFirmaların bu sürece alışmaları için zaman tanımış oluyorlar. Zaten uygulama alanını incelediğinizde bu lisansı almalarını istedikleri firmaların değil bu lisansı almak bu lisansı anlamak için bile en az bir beş yıla ihtiyaçları var. Kütle denge yapmanız gerekiyor dediğimde aldığım cevap "kime ne benim kimden ne kadar mal alıp kime ne sattığımdan, sen uyduyorsun bunları, böyle mantıksız şey mi olur canım" vb gibi oluyor!!! Zihniyet bu... Asıl nedenini ve nasıl yapılacağını vesaireyi anlatana ve anlamasını sağlayana kadar yaklaşık birbuçuk saat geçti...

@Gülay Kudret Birdal
Kablo kırma tesisleri de fiziksel olarak kırma ve eleme yaparak bakır ve plastiği birbirinnden ayırıyor. Aslında tanımlar kısmına bu fiziksel işlem in açıklamasını yapsalar daha aydınlatıcı olurmuş gibi geliyor bana...

Üyeler Görebilir
@Gülay Kudret Birdal

Kırmamız var ancak plastik ambalaj kırıyoruz bunun dışında kırmıyoruz ambalaj dışı ürünler için tehlikesiz atık gdt almak gerekli değil mi ?

Üyeler Görebilir
@diienayzed
ambalaj atığı ve tehlikesiz atık farklı doğrudur.Tehlikesiz Atıklar için geri dönüşüm lisansı almanız gerekir.Size verilen lisansın ekinde 15 li kodlar yazılıdır, tehlikesiz atık kodları yoktur.Lisans kapsamınız dışındaki kodları alamıyorsunuz maalesef

Üyeler Görebilir
@Gülay Kudret Birdal

Ancak yürütmesi durdurulduğu için tehlikesiz atık gdt lisansı alınmıyordu sanırım artık alınabiliyor öyle değil mi ?