AutoCAD Autocad

Üyeler Görebilir
mrb iyi günler. Autocad programı biz çevre mühendisliği alanında nerelerde kullanılmaktadır ve öğrenme şartı var mıdır.
 
Üyeler Görebilir
öğrenmek şart değil tabiki ama bilmenizde fayda var mesela kanalizasyon, atıksu arıtma ve içme suyu arıtma projelerinde kullanılmakta proje alanında yetişmek istiyorsanız şart ama çevre müh başka konularında çalışacaksanız gerek yok
 
Üyeler Görebilir
madem bu kadar aklınız vardı siz niye çevre mühendisliğini bırakıp başka bir bölümü okumadınız hadi siz kazara okudunuz niye çevre mühendisliğiyle alakalı bir işte çalışıyorsunuz hadi onu da geçtim sanırım bir de ortaktınız galiba burda bir fantazi varsa bence siz yapıyorsunuz başkasına akıl vereceğinize sıkıysa bozun ortaklığınızı başka sektöre yönelin sonra gelin burda konuşun
 
Üyeler Görebilir
İçerisinde Mühendislik kelimesi geçen hangi bölüm olursa olsun Her Mühendis Autocad'i tadacaktır desek yeridir.
Oluşturulan hemen her teknik dökümantasyon içerisinde Autocad'in yeri tartışılmaz. Çevre Mühendisi olursan azda olsa,
Diğer Mühendisliklerde ise çokda olsa mutlaka gerekli olacaktır. Ben Öğren derim mutlaka. Yeterince öğreneyim deme
öğrenebildiğin kadar Autocad ve türevlerini öğrenmende çok fayda var.

Ayrıca
Memlekete Çevre Mühendisi de lazım, son ütücüde.
Her türlü Eğitim alınsın da Eğitimi alan ütücüde olsa, reçmecide, overlokçuda olsa en azından Eğitimli işçi olur,
Herşeyin başı eğitim. o yönden bakmak lazım..
 
Üyeler Görebilir
Çevre Mühendisliği çok zevkli bir meslektir. Boş konuşmalar itibar etme. Çevre mühendisliğinin hangi dalında çalışmak istersen iste, adam gibi çalışmak istersen iş de bulursun, ücret başlarda çok az gelebilir fakat zamanla iyi bir çevre mühendisi olduğunda imkanların çok daha iyi olacaktır. Burda felaket tellalığı yapıp meslektaş adaylarımızın kafasını karıştırmayın! (Not: İyi bir Çevre Mühendisi AutoCad bilmek zorundadır!)
 
Üyeler Görebilir
bir defa şunu bilmen gerekir çevre mühendisliğinin çok fazla dalı sen hangisine yönelmek istiyorsun ona bağlı olarakta bilmen gerekenler değişecektir.

autocad di tasarımlarda arcgıs programını katmanlarda c++ programlamalarda kendin için vb. gibi çok program var kullanıp bir şeyler yapabileceğin
herşeyden önce çevre mühendisi olarak teknik konularda uzmanlaşmaya çalış o konulara bağlı olarakta yönelimin olacaktır zaten.
 
Üyeler Görebilir
danışmanlık yapacaksan fotokopi çekmeyi biliyor olmak yeter çevre mühendisi olmaya gerek yok

@hepaistos
allah mutluluğunu daim etsin
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üyeler Görebilir
@Şahin Kartal
Bence siz çok yanlış gelmişsiniz. Sizin için de geç değildir diye düşünüyorum, eğer çevre mühendisi iseniz ve sevmiyorsanız bırakın ve son-ilk fark etmez ütücü olunuz.
Her başlık altında yersiz cevaplar verip, konuları dağıtıyorsunuz ve gereksiz polemikler oluşturuyorsunuz.
Burada bulunmanız gibi bir mecburiyetiniz de yok diye düşünüyorum.
Saygılar. (Bir Çevre Mühendisi)
 
Üyeler Görebilir
Gereksiz tartışmalara girmenin bir anlamı yok, bu nedenle herkes sakin olsun lütfen.

Çevre mühendisliği mesleğinin en temel problemi fayda getirmiyor görünmesidir. Gerekli yasal düzenlemeler yapılmazsa kimse bir adım ileriye gidemez maalesef. Bu işin gerçeğidir. Fakat bu öldük bittik olarak anlaşılmasın. Çok başarılı işler yapan, iyi gelir seviyelerini yakalamış meslektaşlarımız mevcuttur. Bunlardan birisi olmamak içinde hiç bir sebep yoktur.

Herkes iyi şartlara ulaşacak diye algılanmasın bu lütfen. Yeterince kazanamayan, yaptığı işten tatmin olmayan binlerce mühendis var. Bu sadece çevre mühendisleri için geçerli bir durum değildir.

Birileri başarısız olmuş diye seçimini yapmış kişilere "bu mesleği bırakın" söylemlerini de doğru bulmuyorum. Herkes başarısız olacak diye bir kural yok. Çevre mühendisliğini bilerek seçen bir kişi kendisi karar vererek aynı şekilde bırakma olgunluğunu da kendisi göstermelidir bence.

Bu forumda asıl konuşmamız gereken kendimizi daha fazla nasıl geliştiririz ve bu mesleği taşınabiliyorsa daha iyi yerlere nasıl taşırızdır.

Herkese selamlar..
 
Üyeler Görebilir
Birileri kalkıp başarısızlığının sebebini bu sisteme, yöneticilerine ve başındakilere mâl etmesin artık. Hataları biraz da kendinde arasın. Önce kendinden başlasın bir şeyleri düzeltmeye de, sonrası zaten kolay. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) buyuruyor ki; "Kemâ tekûnû yuvella aleykûm." yani "Nasılsanız, öyle idare olunursunuz." Bir toplum nasılsa, Allah da (C.C.) o topluma hak ettiğini verir diyor peygamberimiz. Mükemmel bir hadis-i şerif bu. İşte bu sebeple önce kendimizden başlayalım bir şeyleri düzeltmeye. Biz kendimizi düzeltirsek, sistem de baştakiler de gerek bu meslek olsun gerek başka meslek olsun hepsi düzelir ve herkes hak ettiğini elbet alır.
 
Üst