Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Telif hakkı bulunmayan, halka açık veya ücretsiz olarak dağıtılan standartlar eklenmelidir; aksi takdirde yalnızca standardın tanıtımı ve erişim linki sağlanmalıdır.
Kullanılan çizgiler neden firmaya özel olsun ki? Benim bahsettiğim TS 88-20 ISO 128-20 (Teknik resimde kullanılacak çizgiler) ve buna benzer standartlar. Açıkçası bunlar firmaya göre değişir mi onu da bilmiyorum.
Cevabınız için teşekkürler.
Bayağı bir standart varmış buna bağlı sanırım size hangisi lazım tam olarak ona bakalım.
Şimdiye kadar bu standardı kullanarak hiç çizim yapmadım bende. Firmaların kendi standardı olur. CTB ve STB dosyaları oluştururlar ve bunun ile çıktı alırlar.
Evet çok fazla standart var. Benim şu anda baktığım proje için 11 tane standardı gözden geçirmem gerekiyor.
Karşı firmanın oluşturmuş olduğu teknik prosedür de bu dediğim 11 tane standarda yönlendiriyor beni. Ama bu standartlar internet ortamında yok. Firmaya özel olsaydı beni bu kadar standarda yönlendirmezdi diye düşünüyorum.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.