Atıksu deşarjı hk.

Üyeler Görebilir
Merhaba, Çorap üretimi yapan bir fabrikada silikon ve rinse yıkama yapılıyor ancak atıksuyu direkt kanala bağlanıyor. (Günlük 5 ton civarı atık su çıkışı bulunuyormuş) Burada atıksu arıtma tesisi bulundurmak zorunlu ya da ne gibi bir önlem alınabilir. Ne testi yapılabilir.
 
Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
Merhabalar @Senemy Hanım
Hangi kanala bağlı atıksuyunuz? Organize Sanayi bölgesinde ise müdürlüğün istemiş olduğu analizleri yaptırmanız gerekli eğer Belediye kanalına bağlı ise onların istemiş olduğu parametreler için analiz yaptırmanız gerekir. Günlük 5 ton su için ve söylediğiniz gibi yıkama Suyu ise herhangi bir arıtma kurmanıza gerek yok. Suyumuzu evlerimizde ki çamaşır makinesi atıksuyundan bir farkı yok
 
Üyeler Görebilir
SenemyMerhaba, atıksuyun verildiği deşarj ortamı belediyenin kanalı ise bağlı bulunduğunuz belediyenin sular idaresinin (Mesala İstanbul 'da İSKİ) mevzatına bakmanız gerekmekte. Bağlı olduğunuz kanal eğer dere, göl veya denize bağlanıyorsa oranın deşarj standartları Su Kirliliği kontrol yönetmeliğinde belirtilen tablolarda üretim konunuz olan tablodaki değerlerdir. Denetimler çevre il müdürlüğü tarafından yapılır. Atıksuyun arıtılabilirlik çalışmasını bir arıtma firmasından isteyebilir buna göre de kimyasal arıtma veya biyolojik arıtma yapılıp yapılmayacağına karar verilebilir. Arıtılabilirlik çalışması jartesttir. Ph ayarlama, nötralizasyon ve flokülasyon işlemlerini uygun kimyasallar kullanarak laboratuarda yapmanız gerekmekte . Parametreler bulunduğunuz yerin durumuna göre kanala deşarj limitleri veya Su Kirliliği Kontrol yönetmeliği tablolarındaki gibidir. OSB 'ye bağlı iseniz ilgili birimden deşarj parametre ve değerlerinin olduğu tabloyu istemeniz gerekmektedir.
Kolay gelsin
Özden Güneç/Çevre Müh.
 
Üst