Atık yönetim planı

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar,
Atık yönetim planı için belediye adına bakanlığa yazılan üst yazı, yönetim planı ile beraber mi bakanlığa yollanır yoksa yönetim planından ayrı olarak belediyenin mi yollaması gerekir ? Bu konuda bilgisi olan var mı ? Şimdiden teşekkürler.

Üyeler Görebilir
Cevaplarınız için teşekkür ederim. @Serkan Çiçekay @Coşkun Demiral Şimdi şöyle anlatayım ben tat firmasında çalışıyorum. Firma ilçe belediye ile sözleşmeli. Ayrıca yetkilendirilmiş kuruluş ile de sözleşmemiz var. Belediye ile birlikte atık yönetim planı hazırladık. Yönetim planını firmamız, belediye ve sözleşmeli olduğumuz yetkilendirilmiş kuruluş onayladı. Şuan bakanlığa gönderme aşamasındayız. Daha önce danıştığım tecrübeli bir arkadaşım da ilçe belediyenin, bakanlık adına imzalı üst yazı yazması gerektiğini söylemişti bana. Bu yazının da bakanlığa yollanması gerektiğini söyledi. Üst yazı şuan hazır bekliyor. Ama nasıl bir adım atmalıyım emin olamadım. Siz il çevre müdürlüğüne teslim edilecek dediniz. Yönetim planlarını il çevre mi iletiyor yani bakanlığa ? :naslyany:

Üyeler Görebilir
Ambalaj atığı toplama ayırma tesisleri ek-2 kapsamında olduğu için il çevre müdürlüğüne verilmesi gerektiğini düşünüyorum ben Öznur hanım. bakanlık bu işin neresinde pek anlayamadım açıkçası. Biz şöyle yapıyoruz atık planının ait olduğu firmanın antetli kağıdına üst yazıyı yazıyoruz ve firmaya kaşe imza yaptırıyoruz daha sonra üst yazıyı AYP ile beraber il çevre müdürlüğüne teslim ediyoruz.

Üyeler Görebilir
Merhabalar, Atık Yönetim Planı hazırlıyorum da yeni formatta "Bir önceki yıla ait atık miktarı, beyan yılına ait atık üretim miktarı, bir sonraki yıla ait tahmini atık miktarı" olarak geçiyor. Bu ibareye göre Plan 3 yıllık olmuyor, ben mi yanlış yorumluyorum acaba

Üyeler Görebilir
Geçmiş şimdiki ve 2 yıllık olarak oluyor benim bildiğim yani 2014-2015-2016-2017. 2014 geçmiş diğer 3 yıl ise 3 yıllık oluyor en azından ben öyle yapıyorum :D yani bulunduğumuz yılı da tahminsel yazdığımız için 3 yıllık olmuş oluyor.

Üyeler Görebilir
Bir önceki yıla ait atık miktarı 2014
beyan yılına ait atık üretim miktarı 2015
bir sonraki yıla ait tahmini atık miktarı 2016 olarak yorumladım ama bilemedim yine de :)

Üyeler Görebilir
@Yıldız Doğan

Yıldız Hanım, Yönetmelikte net ibare bende bulamamıştım. İl müdürlüğü bizden 3 yıllık olarak hazırlamamızı istemişti.2014 yılının sonuna doğru hazırlamıştım.Bu yılın sonunda tekrar başvuru yapacağım. :)