Atık Kodları Hk.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan sanem25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba, 15 02 02 ve 15 01 10 kodları için hangi atıkların gönderimini yapılabilir? Birde kimyasal ile temas eden latex eldivenler hangi atık kodu ile gönderim yapılmalıdır? Kontamine olarak mı değerlendirmek gereklidir?
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi İl müdürlüğü ya da bakanlık atığın cinsini görmek istiyor ama bunun için mevzuatta yazan bir şey yok değil mi, ya da hangi maddeye dayanarak bunu isteye bilirim. Muhasebe istese yazabilir ama sanırım stok takipleri için bir düzen kurmuşlar düzenleri bozulunca hatta yapma kaygılarından dolayı alıştıkları gibi gitmek istiyorlar. Bunun için şu madde böyle istiyor diyebileceğim ya da şu maddede ki kapsama göre ( veya buna dayanarak ) böyle yapılması lazım diyebileceğim, yasal bir mevzuat maddesi arıyorum (:
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi İl müdürlüğü ile görüştüm bana bununla ilgili net bir şey söyleyemedi. Sistemin istediği şey belli dedi o aya ilişkin güncel verilerin girilmesi dedi bu firmanın iç yönetimiyle ilgili dedi bazıları faturayı 1 gün sonraya bazıları bir ay sonraya keser dedi. Bakanlık veya İl Müdürlüğünün değerlendirmesine göre değişebilirmiş.

Sormak istediğim ayrıca şu diyelim ocak ayı bitti ve sistemde gerekli yerleri doldurduk ama onay için İl müdürlüğüne göndermedik sistem şubat ayında kapanıyor mu? Yoksa şubatta evrakı girdikten sonra Ocak ayını onaya göndersek olur mu?
[automerge]1580728503[/automerge]
@Olgaç Sürmelihindi Ya da şubat ayında fatura kısmına ocak ayının faturalarını girsek olur mu?
 
Üyeler Görebilir
@kubraeren Sistem kapanmıyor. Siz çok bekletmeden bir önceki ayın verilerini girin ve gerekli bilgileri gönderdikten sonra İl Müdürlüğü'ne onaya gönderebilirsiniz. Sistem kökten kapansa nasıl güzel olur :)
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi Aynen öyle. Firmayı henüz yeni aldık konuya yabancıyım yanlış bilgilendirmek istemiyorum. Ama İl Müdürlüğü de yardımcı olmadı :(
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Merhaba ,

Miktara göre hareket edebilirsiniz. Tahta kalem derken keçeli kalemlerden mi bahsediyorsunuz ?
 

Ekli dosyalar

  • 1580804436794.png
    1580804436794.png
    7.6 KB · Görüntüleme: 68
Üyeler Görebilir
Fatih bey yanıtınız için teşekkürler,

Atık yönetim planına eklemek için kod belirlemek istiyoruz. Şuanda bir miktar var, sene içerisinde de oluşacaktır. Söz konusu atık malzemeler: bitmiş tükenmez kalem, beyaz tahta kalemi & keçeli kalem & fosforlu kalemler vb. atıkları kastettim.

Atmış olduğunuz atık kategorisi görselinde bunların hepsi için 20 01 27* kodu olması gerektiğini mi algılamalıyım?
 
Üyeler Görebilir
@Cevremüh13

Anladım. Bunlar için farklı bir çalışma uygulayabilirsiniz.
Malum tükenmez kalem veya fosforlu kalem dediğimiz atıklar dışı farklı malzeme olan ya da palstik olan malzemeler.
O nedenle atık yönetim planına dahil ederken ona göre dikkat etmeniz gerekir.
Dahil etmek isterseniz de en uygun kod 20 01 27 dir.
Dediğim gibi miktar önemsiz bir miktar ise dahil etmenize gerk yoktur. ( Yıllık 1-2 kg gibi )
 
Üyeler Görebilir
@yeniçevreci Bende ambalaj atığı veya tehlikesiz atık şeklinde açıklama yazmayan sadece hurda kağıt yazan faturaları firma ile konuşup el ile düzeltme yapılıp kaşe imza ve tarafımızdan düzeltilmiştir ibaresi ile tekrar göndermelerini rica ediyorum.
 
Üyeler Görebilir
Yakın zamanda inşallah onlarda sistem üzerinden girilerek tehlikesiz atık alım - satış işlemleri yapılırda alandaki çevre mühendisi de satandaki çevre mühendiside rahat eder :)
 
Üyeler Görebilir
@yeniçevreci mevzuatta dediğiniz gibi bir ibare bulunmamakta, sadece Çevre Yönetimi Hizmetleri Hak. yönetmelikte "yetkili makamların istedikleri bilgi ve belgeleri sağlamalı diye... vs. vs." yazmaktadır. Bundan dolayı bunu soran bir kişiye mevzuatta yeri şu diyemezsiniz. Anca sözlü durumu izah ederek ikna etmeye çalışabilirsiniz.
@Oğuzhan Keskin vallahi böyle detayları yakalamak çok önemli. Şu zamana kadar benim prensibimde bir sizi gördüm, bundan sonra daha sıkı takipçiniz olacağım?
 
Üyeler Görebilir
Meslektaşlar hurda ibaresi tamamen maliyenin 17/4-g bendi ile kdvden muaf tutması ile muhasebelerin kendilerini güvene almak için araya sıkıştırdıkları bir ibare. Kaldıkı atık kelimesinden daha sevimli bence. Bu arada ben hurdacıyım☺
 
Üst