1. Odanın yaptığı açıklama anayasa mahkemesinin kararını özetleyip yapıştırmak olmuş iyice karışmış kafaları.
2. Çevre danışmanlık firmalarının sadece piyasada çevre izin lisans veya çed muafiyeti alıp sözleşmeleri 1-2 aylık yapıp işin içinden çıktığı, atık bildirimleri, atık yönetimi vb konularda firmaların muhasebecilere mahkum edildiği ve konunun çok basitleştirildiğini denetimlerden anlıyoruz.
3. Çevre danışmanlık firmalarında puanlama usulüne göre veya risk kategorisine bağlı olarak çevre mühendisi atamaları yapmaları, kiralık diploma olaylarının çok görülmesi de çevre danışmanlık firmalarının ne yaptığı ve yapacağı konusunda bayağı boşluk bırakmaktadır.
4. Öncelikli olarak hele ki iklim, sera gazı, su, ger dönüşüm, atık yönetimi gibi konularda firmaların çevre mühendislerine ihtiyaç duyacağı, duyduğu bir dönemde işletmelerin tümünde bu hizmetlerin çevre mühendisleri vasıtasıyla yapılması gerektiği savunulmalıdır.
5. Çevre görevlisi ifadesini hiç istemesek de maalesef halen iş ilanlarında Çevre Görevlisi ilanıyla mühendis aranmakta.
6. Gıda mühendislerinin yıllar öncesinde bir diploma ile 5 tesise danışmanlık yapar ifadesinin nasıl her tesise 1 gıda mühendisi durumuna getirmişlerse aynı şekilde bizim de yapmamız lazım ve bunu savunmamız lazım .