Ambalaj atiği geri kazanimi hak.

Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,

Ambalaj atığı geri kazanımı yapan bir firmanın çevre danışmanıyım. GFB'sini aldık. Tesise mal veren firma beyan sisteminde GFB si gözükmediği beyan edemediğini söyledi. Lisanslı geri kazanım firmasında gözükmüyormuş. Ne yapmam gerektiği hakkında bilgisi olan var mı? GFB si alındıktan sonra bir kez olsun kütle denge tablosu doldurulmamış. Zaten oda kaldırıldı. Motat hakkında da ipucu verirseniz çok hoş olur :)
 
Üyeler Görebilir
allah razı olsun sizde öylesiniz olgaç bey herşey için çok teşekkürler allah başarıların devamını nasip eder hayırlısı ile inşallah
 
Üyeler Görebilir
Çok teşekkür ederim sizden de Allah razı olsun bir hatamız olduysa affola ve Allah gönlünüze göre versin ve ben de başarılarınızın devamını diliyorum. Yardımcı olabileceğim birşey olursa her zaman elimden geleni yaparım iyi ve kötü günde.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar bahsettiğiniz motat ve kütle denge sistemi veri tabanı tehlikeli atıklar ve tehlikesiz atık geri dönüşümler için değil mi? ambalaj atıkları bunlardan muaf diye biliyorum.
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi
malesef uzak olduğum bir konu, elimin altında kılavuz vardı konuyla alakalı görünce paylaşmak istedim. O da eskiymiş sanırım :(
 
Üyeler Görebilir
@Tarık Can
Tarık bey ambalaj atıkları bunlardan farklı ama motat sisteminde gelen tehlikesiz atıkları girip sonra geri dönüşüm sonucu çıkan ürünleri ben ürünler kısmına yazıyordum ama stoğu hesaplamıyordu. Bir de kullanma kılavuzunda bilgiler net değil.

@Yusuf Özkır
Yine de teşekkürler paylaşım için. Bu kıllanma kılavuzuda inceleme şansımız oldu. sistem çalışma aşamasında inşallah düzeltmeler olur.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar konunun neresinden dahil oldum bilmiyorum ama ara ara paneli kontrol eder müsait ve anladığım konu ise birşeyler yazmaya çalışırım.

Ambalaj atığı geri kazanımda sistemde kullanılan, geri kazanılan, kazanılamayan, kayıp vb veriler ambalaj beyan sistemi üzerinden EK-8 GDT/GKT üzerinden yapılır. Mantık kütle denge/motatda olduğu gibi. Bunun için çevre il müdürlüğüne dilekçe ile başvurup ilave ikonları açtırıyorsunuz.

tehlikesiz atıklar için yapılan kütle denge sisteminde hammadde girişlerini, ürün çıkışlarını ve proses girdilerini yaptıktan sonra her şeyi kendi hesap ediyor. Yani hammadde, atık yada üründe stok varsa yazıyor. Bunun için raporlar kısmında ilgili ayı seçerseniz orda hepsini görebilirsiniz.

gelelim son yazılan ambalaj atığı geri kazanım koduna. R3, R4, R5 YADA R12. Bunların anlamlarını okuyun hangisi size uygunsa onu seçerek işleminize devam edin.

Açıklamalarda anlaşılmayan hususlar olursa mesaj atabilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Üyeler Görebilir
soruyu yanlış yazmışım aslında. yani ambalaj atığı geri kazanımına uygun olan kod hangisi demek istemiştim. R5 diye biliyorum ama?
 
Üst